Acte de suport a Santpedor als cupaires investigats per posar una estelada a l’Ajuntament

La protesta, amb mig centenar de persones, ha desafiat la Junta Electoral amb la penjada d’una nova estelada

Protesta amb l'estelada penjada

Protesta amb l'estelada penjada / OSCAR BAYONA

Jordi Escudé

Jordi Escudé

Mig centenar llarg de persones s’han concentrat aquest dijous al vespre a la plaça Gran U d’Octubre de Santpedor per donar suport als tres cupaires expedientats per la Junta Electoral de Zona, que els acusa d’haver penjat una estelada a la façana de l’Ajuntament per les eleccions municipals del 28 de maig. L’acte ha denunciat «la repressió» contra els tres encausats i contra l’independentisme en general, i com a acció de protesta s’ha tornat a penjar una estelada a la façana en plena campanya electoral, en aquest cas, de les generals.

Els assistents han omplert d’estelades la plaça Gran tal com havien demanat l’Assemblea.cat Santpedor-Castellnou, el Consell per la República Santpedor-Castellnou, i la CUP de Santpedor, que eren els organitzadors. Jacint Vall, de la coordinadora de l’ANC Santpedor-Castellnou, ha fet uns parlaments inicials defensant la presència de l’estelada com a símbol «que ens identifica», i ha demanat el «suport absolut» als tres investigats, que ja han estat citats. Davant la repressió que diu que hi ha a Santpedor «i a tot arreu, ja sigui per la llengua o per l’estelada...», sosté que «és l’hora de reaccionar i de començar a desobeir d’alguna manera perquè estem farts que se’ns retallin drets per les accions que puguem fer i pels símbols que puguem utilitzar».

Els fets que investiga la JEZ són fruit d’una denúncia interposada pel coordinador de Societat Civil Catalana a la Catalunya Central, Antonio García Pérez, la matinada del 27 de maig. El dia abans, dins l’acte de cloenda de la campanya de la CUP, s’hauria penjat l’estelada a l’Ajuntament. El dia 28 hi havia les eleccions.