Sant Fruitós de Bages tornarà a ser l'escenari de les Jornades Internacionals Folklòriques

El grup Orgonina, d'Eslovàquia, actuarà el diumenge 3 de setembre al Cobert de la Màquina de Batre

Actuació de la passada edició, on va participar un grup brasiler

Actuació de la passada edició, on va participar un grup brasiler / Jaume Grandia

Redacció

Les 51es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, que se celebren de l'1 al 10 de setembre arreu del país, tindran com a un dels seus escenaris Sant Fruitós de Bages, amb l'actuació de Folklore Ensemble Orgonina, un conjunt provinent de la ciutat eslovaca de Vranov nad Topľou. El grup actuarà sota el Cobert de la Màquina de Batre el diumenge 3 de setembre a les 6 de la tarda.

El grup és dirigit per Imrich Konya i els balls tenen coreografia del mànager Martin Tasko. Orgonina és un grup de joves amb experiència amb diferents tipus de balls folk i compta amb més de cinquanta membres entre els quals hi ha dansaires, cantants i músics. Orgonina realitza més de vint-i-cinc actuacions cada any i ha participat en diferents festivals de folklore a Eslovàquia i a l'estranger, com a Hongria, França, Bulgària o Grècia. El seu repertori principal és de cançons i danses populars de les regions de Zemplín i Šariš, al nord-est d'Eslovàquia.

Acompanyaran a l'actuació d'aquesta formació, com a amfitrions del municipi, l'esbart Som Riu d'Or i els Geganters i Grallers de Sant Fruitós de Bages. Precisament l'esbart santfruitosenc, juntament amb les cobles Lluïsos de Taradell i la Cobla Adifolk, seran els representants de Catalunya de les jornades d'enguany i participaran tant en l'acte d'inauguració com en la cloenda d'aquest 2023.

Les Jornades Internacionals Folklòriques van néixer fa 51 anys amb l'objectiu de potenciar i dinamitzar la cultura popular del nostre país i per donar a conèixer a Catalunya el folklore d'altres indrets del món, mitjançant diferents intercanvis culturals. Enguany participen en aquestes jornades, a banda de les formacions catalanes, grups d'Eslovàquia, Argentina i Turquia.