El Consell Comarcal del Bages reclama més finançament per afrontar necessitats "cada cop majors i complexes"

La institució compta aquest 2023 amb un pressupost total de 17 milions d'euros, que es consideren del tot insuficients

La reunió s'ha fet aquest dijous al Consell Comarcal del Bages

La reunió s'ha fet aquest dijous al Consell Comarcal del Bages / CONSELL COMARCAL DEL BAGES

Redacció

El Consell Comarcal del Bages demana un increment de la dotació pressupostària que rep anualment de la Generalitat davant les necessitats creixents que diu que ha d'afrontar la institució.

La petició s'ha fet en el marc d'una reunió mantinguda aquest dijous al matí a la seu mateix del Consell, en què ha participat la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà Pons, el president del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez Mosella, i els vicepresidents Eduard Mata Riu i Jordi Palma Sánchez. En el marc de la trobada, el Consell Comarcal del Bages ha reclamat a la consellera Vilagrà un millor finançament per a la institució en el marc dels debats inicials per donar forma a la redacció de la nova llei de Governs Locals.

La institució compta amb un pressupost de 17 milions d’euros aquest 2023 i augmenta any rere any els recursos en l’àmbit de l’atenció a les persones per donar una resposta a les necessitats del territori, que cada cop són majors i més complexes. Davant aquest escenari, el Consell Comarcal demana la reacció, l’acompanyament i la complicitat de la Generalitat.

En el marc de la trobada, també s’ha fet palesa la necessitat de cercar recursos que permetin augmentar el pressupost per al Geoparc de la Catalunya Central, que esdevé una eina de difusió del patrimoni de la comarca i pol d’atracció turística pel territori.