Cardona fa una aposta pel turisme relacionat amb l’esport i la natura

La vila espera una afluència d’unes 5.000 persones atretes pels propers esdeveniments esportius

La Marxa del setge és una dels esdeveniments esportius de Cardona

La Marxa del setge és una dels esdeveniments esportius de Cardona / Arxiu/Marxa del setge

Redacció

Cardona és una de les principals destinacions turístiques del Bages amb grans atractius culturals com el Castell, la Muntanya de Sal i el Nucli Històric, que l'any passat van rebre al voltant de 100.000 visitants. A aquesta oferta ja consolidada, la vila ducal hi suma ara l’aposta pel turisme esportiu i de natura. En aquest sentit, durant les properes setmanes, Cardona acollirà dues proves esportives que complementaran la seva oferta turística: la final de la Gravel Earth Series, aquest cap de setmana, i la Survivor Race Barcelona. A la tardor, també hi ha prevista una cronoescalada al castell i al desembre es recupera la cursa de Sant Silvestre pels carrers de la vila.

El turisme esportiu i de natura es fa un lloc a Cardona amb diferents activitats esportives que se sumen a la seva oferta. A les cites esportives que hi ha previstes els propers mesos s’hi afegeixen certàmens o esdeveniments ja consolidats com el Trofeu de la Sal de Patinatge Artístic, el Torneig de la Sal de Futbol o la Marxa del Setge. A més, torna a passar per Cardona després de 30 anys la marxa Sèlenika amb BTT, el 24 de setembre, i diumenge passat ho va fer l’Escairada Gravel Race.

Entre participants i acompanyants s’espera l’afluència d’unes 5.000 persones que aniran a Cardona atretes pels esdeveniments esportius. El regidor de turisme de l’Ajuntament de Cardona, Salvador Campos, apunta que «aquests fluxos de visitants generen ocupació de qualitat, tenen un impacte econòmic en el territori, permeten la desestacionalització i aporten valor afegit a la nostra marca turística».

Foment de l’activitat física

Segons Helena Arnaste, regidora d’Esports de l’Ajuntament de Cardona, «la pràctica esportiva implica beneficis físics, però també és una gran eina per a la millora de la qualitat de vida de les persones; i per això és una prioritat de les polítiques públiques de Cardona». Aquesta aposta representa un gran complement a l’estratègia de la salut com a eix vertebrador del municipi articulada a través del Projecte Cardona Integral, impulsat per l’Ajuntament de Cardona amb la col·laboració de la Fundació SHE (Foundation for Science, Health and Education), presidida pel cardiòleg Valentí Fuster.

Un dels àmbits d’actuació és el foment de l’activitat física. En aquest sentit, Cardona disposa d’una xarxa de rutes saludables i parcs urbans de salut, amb diferents alternatives de recorregut i dificultat, per tal de promoure la pràctica de l'esport, tant per part dels ciutadans com dels visitants de Cardona.

Final de la Gravel Earth Series

La primera novetat esportiva que acollirà Cardona és la final de la Gravel Earth Series, que se celebra entre avui i demà, a les renovades instal·lacions del Vilar de la Duquesa. Aquesta prova és la més important del calendari, ja que reunirà uns 500 ciclistes, entre els quals hi ha tots els aspirants al títol i alguns dels millors especialistes de grava del planeta. La final consta d’un recorregut total de 180 km per camins i natura. L’organització marcarà dues rutes perquè prèviament els amants del ciclisme puguin descobrir el territori proper de Cardona.

El segon esdeveniment és la Survivor Race Barcelona, una cursa d’obstacles que tindrà lloc el dissabte 21 d’octubre a La Coromina. La prova constarà de dos circuits (un de 6 km, i l’altre, de 10) que permetran descobrir l’entorn natural de Cardona. S’espera una participació de prop de 1.500 persones.

Segons els consistori, aquest tipus d’esdeveniments permeten que els participants puguin descobrir nous indrets, gaudir de l’allotjament, gastronomia i comerç local, compartir imatges i experiències amb el seu entorn i repetir visites o rutes.