El Bages es promociona entre els estudiants estrangers que venen a la comarca

El Consell ofereix material promocional als centres que acullen alumnes i professors del programa d’intercanvi Erasmus+

La proposta vol donar a conèixer el territori entre l’alumnat estranger i convertir els alumnes de la comarca en prescriptors del territori

Cerimònia de benvinguda als alumnes del programa Erasmus+ que es va fer a l’Ajuntament de Sant Vicenç

Cerimònia de benvinguda als alumnes del programa Erasmus+ que es va fer a l’Ajuntament de Sant Vicenç / CCB

Redacció

Bages Turisme vol promocionar el territori entre els estudiants estrangers que venen a la comarca i convertir els joves bagencs en prescriptors. Per aquest motiu, ha posat en marxa una acció de col·laboració dirigida als 11 centres educatius de la comarca que compten amb el programa de mobilitat de l’alumnat i professorat Erasmus+. Es tracta d'un projecte de la Unió Europea dedicat a l’educació, la formació, la joventut i l’esport a Europa a través programes de mobilitat i cooperació a diversos nivells educatius incloent secundària i formació professional.

Els centres que tenen aquest programa d’intercanvi rebran material promocional de la comarca per tal que el puguin fer arribar als alumnes i professors estrangers del programa d’intercanvi. Així mateix, també es facilitarà informació turística de la comarca als alumnes i professors bagencs. El primer centre a rebre aquest material ha estat l’institut Castellet de Sant Vicenç de Castellet, que aquest curs acollirà 41 alumnes i professors provinents de França, Bèlgica, Romania i Alemanya. Els centres educatius de la comarca que comptin amb programes de mobilitat poden contactar amb Bages Turisme al correu turisme@ccbages.cat o per telèfon al 93 693 03 96 per sol·licitar el material promocional.

La campanya té un doble objectiu: d’una banda, donar a conèixer els atractius de la comarca i les seves propostes, activitats, serveis i equipaments turístics tant al professorat com a l’alumnat i les seves famílies. De l’altra, fomentar el sentiment d’orgull i pertinença dels joves bagencs i les seves famílies, per tal que es converteixin en prescriptors de la destinació.

El conseller comarcal de Turisme, Eduard Mata, assenyala que «és important aprofitar les oportunitats que tenim de relació amb potencials visitants i turistes europeus». Mata també afegeix que «accions d’aquest tipus sumen per a tothom: Bages Turisme pot arribar a nous mercats i turistes, que poden fer de prescriptors positius de la nostra destinació, des d’una experiència propera i vivencial de la gent i del territori, i els centres educatius contextualitzen i ubiquen els alumnes i famílies que arriben al seu poble o regió i a la vegada obtenen informació d’interès per organitzar sortides i activitats amb els seus alumnes durant l’intercanvi o també en l'àmbit personal per al seu dia a dia».

Bages Turisme del Consell Comarcal del Bages és l’ens de gestió, promoció i planificació turística del Bages que aglutina els 30 municipis de la comarca i també agents privats del sector turístic, representats per l’associació Bages Impuls. Aquest ens treballa amb el suport de la Diputació de Barcelona per posicionar el Bages com a destinació turística sostenible i de qualitat. Amb aquesta premissa, es pretén que el turisme a la comarca esdevingui una activitat econòmica que generi riquesa i alhora benestar als ciutadans i contribueixi al desenvolupament de la comarca sempre respecte al medi ambient, el patrimoni cultural i la societat.