Sant Fruitós començarà a multar en zona blava a partir de final de mes

El consistori ha aprovat una modificació de l’ordenança per poder aplicar sancions, també en els punts de recàrrega de vehicles elèctrics

Un agent de la Policia Local de Sant Fruitós durant la campanya informativa

Un agent de la Policia Local de Sant Fruitós durant la campanya informativa / AJUNTAMENT DE SANT FRUITÓS

David Bricollé

David Bricollé

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages començarà a multar a partir de final d’aquest mes a tots aquells vehicles que no facin un ús correcte de la zona blava. És a dir, aquells que no identifiquin l’hora que han aparcat o que, tot i fer-ho, acabin superant el temps màxim establert, que és d’una hora. Cal recordar que aquests aparcaments no són de pagament, però sí de temps limitat.

El consistori va aprovar en el darrer ple municipal una modificació de l'ordenança d'estacionament de vehicles a la via pública, canvi que el govern santfruitosenc argumenta amb l’objectiu que «es faci un millor ús d'aquests espais i en surti afavorits tant els establiments locals com la ciutadania que en vol fer ús».

La modificació d'aquesta ordenança també regula els espais anomenats Stop&Go (d’aturada ràpida), tant els de zona comercial, on l'estacionament hi és permès durant només 5 minuts per fer una càrrega de la compra, com els escolars, únicament per fer-ne ús durant els dies lectius a les escoles i utilitzant-los el mínim temps imprescindible per tal que els alumnes puguin accedir al recinte escolar. L'ordenança també regula per primera vegada l'estacionament a les zones de recàrrega de vehicles elèctrics, establint que només se'n podrà fer ús durant la recàrrega del vehicle i durant un temps màxim de dues hores.

Pel que fa a les sancions, l'ordenança estipula un import de 60 euros per aquelles infraccions lleus com són sobrepassar el temps límit d'estacionament permès en aquests espais, no col·locar el rellotge horari en un lloc visible i no fer un estacionament correcte, i amb sancions de 90 euros per les infraccions greus com són no posar el rellotge, o un paper indicant l'hora d'arribada, o sobrepassar el temps d'estacionament (tant a zona blava, com als punts de recàrrega de vehicles elèctrics). La modificació inclou que les persones sancionades podran abonar la multa amb un 50% de bonificació si aquesta es paga en el termini màxim de vint dies naturals.

Durant el mes d'octubre agents de la Policia Local van iniciar una campanya informativa a peu de carrer per tal que la ciutadania sigui coneixedora d'aquesta nova regulació que entrarà en vigor a finals d'aquest mes de novembre.

L’executiu de Gent fent Poble posa en relleu que aquesta nova regulació «ha de potenciar una major rotació dels vehicles a les zones blaves comercials i alhora ha de dissuadir que es faci ús d'aquests espais amb estacionaments de llarg termini».

Durant aquest darrer ple municipal també es va aprovar la creació d’una comissió que ha de treballar en la redacció d’una ordenança que reguli els preus públics del servei de recàrrega de vehicles elèctrics als punts de titularitat municipal, que actualment són gratuïts.