Fonollosa recupera la Nit Viva després d’un parèntesi de tres anys

L’espectacle nadalenc torna els dies 26 i 30 de desembre i l'1 de gener amb noves escenes i canvis en el recorregut

Una de les escenes de la darrera edició de la Nit Viva de Fonollosa

Una de les escenes de la darrera edició de la Nit Viva de Fonollosa / Arxiu/Mireia Arso

Queralt Casals

Queralt Casals

La comarca del Bages recuperarà aquest any una de les grans cites de les festes nadalenques: la Nit Viva de Fonollosa, que no es representava des de fa tres anys arran de la pandèmia de la covid-19. L’espectacle, que recrea la vida a pagès de fa més d’un segle i escenifica quadres d’oficis antics i de pessebre, tornarà al Raval del Sastre amb noves escenes i canvis en el recorregut. A més, com a novetat, enguany es poden comprar les entrades anticipades per internet. El muntatge nadalenc es podrà veure els dies 26 i 30 de desembre i l’1 de gener.

Després de la parada forçada per la pandèmia i un any de reflexió interna, torna la Nit Viva de Fonollosa. El muntatge, amb format de pessebre vivent, recrea la vida a pagès amb una quarantena d’escenes, estàtiques i mòbils, que transcorren pels carrers i l’interior de cases centenàries del Raval del Sastre de la localitat bagenca. 

Ja fa uns dies que l’organització treballa de valent en l’adequació dels espais per on té lloc l’espectacle, que fa una mirada als orígens rurals i catalans i recupera alguns costums ja oblidats. La Nit Viva compta amb la participació d’unes 200 persones dels pobles de Fonollosa, Camps, Aguilar de Segarra, Castelltallat i rodalia, i hi ha fins a tres generacions seguides de famílies que hi participen.

L’espectacle nadalenc arriba renovat i s’hi podran veure escenes noves, com la que reproduirà un cafè antic de poble o la representarà la celebració d’un casament, que substituirà l’habitual escena de la núvia, que es reconverteix en una escenificació més àmplia per representar la cerimònia. Aquestes representacions se sumaran a les ja tradicionals. El recorregut transcorre per interiors, però també pels carrers i camps, on el visitant pot veure escenes com el batre, el mercat, la bugada, el carro de la verema, la festa major o la matança del porc. També s’hi recreen algunes escenes de pessebre com el portal de Betlem.

Enguany la Nit Viva es podrà veure els dies 26 i 30 de desembre i l’1 de gener amb doble sessió, a 1/4 de 7 i a 2/4 de 8 de la tarda. Com a novetat, aquest any ja es poden comprar les entrades anticipades per internet i també a taquilla el mateix dia de les representacions. El preu per al públic en general és de 8 euros si es compra l’entrada anticipada i 9 a taquilla, per als infants de fins a 14 anys és de 5 euros i gratuït per als menors de 4 anys.

La Nit Viva de Fonollosa, que havia celebrat tretze edicions ininterrompudament fins al Nadal del 2019, va batre en la seva darrera edició un rècord de participants i unes 2.300 persones van gaudir de l’espectacle nadalenc, que està organitzat pel Grup de teatre Faltagent, l’Associació cultural i recreativa de Fonollosa i veïns i veïnes de Fonollosa, Camps, Aguilar de Segarra, Castelltallat i rodalia. 

Subscriu-te per seguir llegint