El Consell acaba la construcció del dipòsit que millorarà l'abastament d'aigua a Avinyó, Artés, Sallent i Calders

La infraestructura, amb una capacitat de 2.000 metres cúbics, augmentarà la capacitat de reserva del sistema Bages-Llobregat

El nou dipòsit s’ubica al recinte de l’estació potabilitzadora de Sallent

El nou dipòsit s’ubica al recinte de l’estació potabilitzadora de Sallent / Consell Comarcal Bages

Redacció

El Consell Comarcal del Bages ha acabat les obres per construir el nou dipòsit d’aigua amb capacitat de 2.000 metres cúbics que atorgarà una seguretat i garantia de subministrament als municipis d’Avinyó, Artés, Sallent i Calders. Aquesta nova infraestructura reforçarà la reserva del sistema comarcal d’abastament d’aigua potable en alta Bages-Llobregat i s’ha construït al terme de Sallent durant els darrers mesos. El nou dipòsit s’ubica al recinte de l’estació potabilitzadora de Sallent que potabilitza l’aigua que procedeix de la Séquia de Manresa i la condueix cap als municipis als quals presta servei el Consell Comarcal del Bages.

Amb la construcció d’aquest dipòsit, el sistema disposa d’una major reserva d’aigua potabilitzada, la qual cosa permetrà tenir un major temps de resposta davant qualsevol incidència que es pugui produir i, al mateix temps, farà possible operar el servei amb una major eficiència energètica. L’execució de l’obra ha estat possible gràcies a una subvenció atorgada per part de l’Agència Catalana de l’Aigua i al finançament aportat per la Diputació de Barcelona, a través del Programa general d’inversions 2020-2023.

L’obra forma part dels diferents projectes que té en marxa el Consell Comarcal del Bages per a la millora d’aquest sistema d’abastament. Aquesta tardor han començat les obres per construir un segon dipòsit de 1.250 metres cúbics al costat del dipòsit existent de 100 metres cúbics Paloma I i la seva connexió fins a Artés a través d’una canonada d’1,39 quilòmetres. En paral·lel, el Consell Comarcal del Bages està acabant la redacció d’un projecte executiu per a la construcció d’un nou projecte a la zona del Turic, de 1.400 metres cúbics, a Avinyó. La construcció d’aquests tres dipòsits – ETAP, Paloma II i Turic II-, dotarà el sistema d’una millora molt important i necessària en la garantia del servei, amb una ampliació global de la reserva de 4.650 metres cúbics.

El Consell Comarcal del Bages, per delegació dels ajuntaments, és l'ens responsable del sistema d'abastament d'aigua en alta Bages Llobregat que està en funcionament des de mitjan 2015 i dona servei als municipis de Sallent, Artés, Avinyó i Calders.