Un intern de la presó de Lledoners agredeix el cap d’infermeria a cops de puny

Els sindicats reclamen més recursos per afrontar els episodis de conflictivitat "cada vegada més freqüents"

Entrada del Centre Penitenciari Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada

Entrada del Centre Penitenciari Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada / ARXIU

Redacció

Un pres del centre penitenciari de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages), ha agredit el cap de la Unitat d'Infermeria de la presó amb cops de puny. L'agressió ha posat en alerta els sindicats, que denuncien que es tracta d'un reclús que acumula una llarga llista d'incidents i, malgrat això, es trobava ingressat a la Unitat d'Infermeria, que està destinada a persones amb mobilitat reduïda i d'edat avançada. El funcionari agredit va requerir atenció mèdica per una fractura al pòmul i diverses contusions a la zona de les costelles.

L'agressió va tenir lloc dimarts i, segons informen els sindicats, la intervenció del funcionari de servei, amb la col·laboració dels interns, va permetre la reducció de l’agressor. En un comunicat, les seccions sindicals penitenciàries tant de CCOO com de CSIF posen de manifest que aquest intern ja va protagonitzar un altre incident el mes d'octubre i que els funcionaris el van proposar per un primer grau mitjançant l'article 93. No obstant això, lamenten que el Departament ho va rebutjar "tot i estar classificat com a alt risc de violència interinstitucional".

De fet, recorden que a principis de febrer es va fer un lliurament de signatures dels treballadors de Lledoners perquè es reclassifiqui la presó com a centre de primera categoria com Brians 2, "tal com imposa la realitat de la conflictivitat creixent en el nostre centre, on el nombre d’incidents violents contra els treballadors s’ha triplicat en els últims cins anys amb l’acumulació de cada vegada més interns perillosos".