Finalment, La Bruixa d'Or ha trobat l'entrenador que buscava per iniciar un nou projecte esportiu. Pedro Martínez, un vell conegut d'una banqueta que va ocupar entre els anys 1990 i 1994, serà l'encarregat de tornar a il·lusionar una afició amb les orelles abaixades després de dos descensos consecutius a la pista i de salvar-se als despatxos. El tècnic barceloní, que el mes de juny passat va fer 53 anys, ha tancat una etapa de cinc anys al Gran Canària, equip al qual ha conduït a les seves màximes cotes, com les semifinals de l'ACB fa dues temporades o passar dels quarts de final de la Copa. En el seu anterior pas per Manresa ja va agafar un equip que sovintejava les posicions de descens i el va aconseguir fer entrar al play-off en el seu últim any.

Martínez sembla la persona ideal que va definir Pere Romero en la seva presentació com a nou director esportiu el passat 24 de juliol. Aleshores va dir que "busquem algú que no només dirigeixi l'equip i obtingui bons resultats, sinó també que sigui capaç d'atraure talent, de fer que els jugadors vulguin venir a jugar a Manresa". A ningú no escapa que les dificultats econòmiques del club són importants, amb la qual cosa fa falta incentius per tal d'aconseguir peces que d'altra manera serien difícils d'abastar. I Pedro Martínez, per la seva trajectòria, és un d'aquests incentius.

Matí de fets precipitats

La notícia del possible fitxatge de Pedro Martínez per La Bruixa d'Or la va donar el diari L'Esportiu en la seva edició d'ahir i confirmada per d'altres mitjans, entre els quals Regió7, a continuació. A mig matí, el director esportiu, Pere Romero, explicava que estaven intentant tancar la negociació i aquesta va quedar enllestida al migdia. El mateix Pedro Martínez va escriure un tuit que deia "24 anys després, som-hi!". Tot seguit, el Bàsquet Manresa confirmava el fitxatge. El nou entrenador serà presentat demà mateix i l'entrenador ha remès a la premsa a aquell moment per donar a conèixer el seu punt de vista sobre com ha anat tot i sobre què espera d'aquesta nova aventura.

El nom de Pedro Martínez estava en la llista de preferències del club des de feia setmanes en l'espectre més alt de les seves aspiracions. També va sonar el nom d'Aíto García Reneses que, curiosament, serà el substitut del barceloní a l'Herbalife Gran Canària. En els últims dies havien sorgit d'altres possibilitats. La que semblava que tenia més força era la d'un altre ex del club, Ricard Casas, però finalment no ha estat l'escollit.