El Nou Congost s'ha vestit de gala per rebre al Barcelona Lassa en el derbi català de la jornada a la Liga Endesa. La força i l'empenta de l'ICL Manresa ha xocat amb la qualitat dels jugadors del Barça, impecables en atac i durs en defensa. Els guerrers d'Ibon Navarro han començat molt encertats i han anat de més a menys. L'esforç ha estat encomiable, però el nivell dels jugadors blaugranes ha decidit el partit (60-75).

La intensitat plantejada per l'ICL Manresa en els primers minuts de joc ha sorprès als jugadors del Barça Lassa. Els manresans, encertats en atac i solidaris en defensa, han obert un petit forat ràpidament i s'han col·locat 9-2. Els de Xavi Pascual s'han adonat que l'empenta inicial de l'ICL els havia superat i han posat una marxa més per contrarestar les ganes locals.

Amb circulació ràpida el Barça ha trobat bones opcions de tir i gràcies a l'encert des de la línia de tres d'Abrines i el poder interior de Tomic han remuntat per col·locar el 12-14. Els dos últims minuts del primer quart han continuat oferint bon bàsquet per les dues bandes. Un triple de l'americà Justin Doellman ha situat el 14-17 amb el que ha acabat el primer quart.

L'inici del segon quart ha estat nefast pels interessos locals. Una "bomba" de Navarro i un 3+1 de Carlos Arroyo han sorprès a l'ICL Manresa i han obert una petita escletxa en el marcador a favor del Barça, 14-23. Aquest ha estat el pitjor moment de l'ICL Manresa, negat a la zona ofensiva. A la banda contrària en canvi, Stratos Perperoglou l'ha clavat des de la línia de tres i Ibon Navarro s'ha vist obligat a parar el partit per animar als seus homes.

A la represa, la punteria de l'ICL Manresa ha millorat. Amb cinc punts seguits ha aparegut l'estrella local, Dejan Musli, defensat amb duresa per l'equip visitant. L'actitud dels manresans ha estat bona i no s'han deixat anar en cap moment. Amb agressivitat defensiva han portat sovint al Barça a la línia dels lliures. L'alè constant del públic del Congost ha estat clau perquè els jugadors de l'ICL Manresa poguessin retallar diferencies abans del final de la primera part. Una gran cistella d'Álex Hernández sobre la botzina ha establert el 31-39 amb el que els dos equips han marxat cap a vestidors. El somni del Congost seguia viu.

Igual que ha passat en el primer quart, l'ICL Manresa ha saltat al parquet amb força en el tercer. Diverses cistelles consecutives i un triple de Ricky Sánchez han encès les alarmes del FC Barcelona. Amb els locals a prop en el marcador i en un moment dolç de joc, dues decisions compromeses dels àrbitres han tornat a rellançar al Barça i han encès al públic del Congost. Carlos Arroyo s'ha encarregat d'enterrar totes les opcions del Manresa amb dues cistelles consecutives. Al final del tercer període, el cansament ha començat a aparèixer entre els locals i el Barça Lassa ho ha aprofitat per arribar 45-57 a l'últim assalt.

L'últim quart del derbi català entre l'ICL Manresa i el Barça Lassa ha començat amb un "alley-oop" espectacular entre Chase Simon i Juan José García. Aquesta jugada ha donat força a l'ICL Manresa, que ho ha seguit intentant amb tots els recursos sense mirar la clara diferència existent en el marcador. Tot i les ganes, el desgast físic produït per la lluita constant dels locals durant tot el partit ha evitat qualsevol opció de remuntada. Els últims minuts han estat un tràmit en els que el Barça encara ha augmentat més la seva avantatge.

El jugador més destacat de l'ICL Manresa ha estat Otverchenko amb 11 punts. També cal destacar la bona actuació de Grigonis, amb 9 punts i 8 rebots. Per part blaugrana, Doellman ha acabat el partit amb 14 punts i 7 rebots. Amb aquesta derrota davant el Barça, l'ICL Manresa es situa amb 4 victòries i 5 derrotes a la classificació de la Lliga Endesa.