El pivot de l'ICL Manresa Luksa Andric va respondre ahir les preguntes dels lectors en l'entrevista-xat del diari Regió7 i va reconèixer que, tot i el mal inici, tant individual com de l'equip, el rendiment i els resultats milloraran.

"Som un equip nou que s'ha acabat de conèixer, i de mica en mica millorarem. Ara no juguem al nostre màxim nivell", va assegurar el pivot, que va exigir-se més en defensa en l'aspecte individual: "en defensa he de tenir més responsabilitat com a jugador, individualment, i com a equip. En defensa hem de donar-ho tot, això no és negociable".

Preguntat sobre la seva adaptació a la ciutat i el vestidor, Andric va assegurar que Manresa "és molt còmode" i va elogiar el comportament de l'afició: "la ciutat és molt tranquil·la. Per a mi és molt còmode i l'afició és fantàstica. El pavelló està ple cada dia i esperem que continuï així tota la temporada". El croat també va parlar de les interioritats del vestidor i de la seva adaptació a la cultura i la llengua: "L'ambient al vestidor és positiu, tots sabem el que hem de fer i estem concentrats en cada partit. Esperem poder-ho demostrar a l'afició tot i haver començat malament. Em porto bé amb tothom al vestidor, però potser parlo més amb els croats i els serbis, perquè encara estic aprenent el castellà", va explicar el jugador.

Més potencial

Andric va repetir i repetir que l'equip encara no ha ensenyat tot el que pot fer perquè "encara estem treballant en el dia a dia per trobar la millor química ofensivament. Això a vegades comporta més temps del necessari, però esperem que podrem resoldre aquest problema. L'important és ser dur en defensa i fer punts fàcils de contraatac per poder tenir confiança en els atacs estàtics", i va dir que no és només una qüestió personal, ja que creu que "tots tenim més a ensenyar, individualment i com a equip. Tenim bons jugadors, però ens hem encallat una mica. Hem fallat punts fàcils, i crec que jugarem molt millor com a equip".

L'Andric més íntim

El pivot també va respondre preguntes personals i va admetre que "quan era més jove jugava a tennis i a waterpolo. Era porter de futbol, també. M'agrada el futbol, però no el segueixo gaire". Preguntat pel significat del seu dorsal 12, el pivot va dir que el porta perquè "el meu germà duia el 12 quan va començar a jugar a bàsquet. Em va agradar i me'l vaig quedar jo". Andric també va reconèixer que manté una molt bona amistat amb altres jugadors balcànics com Bogdanovic, Tomic i Zoric, i es va permetre donar consells sobre les ciutats del seu país: "Dubrovnik és molt bonic. La meva única recomanació és que no hi aneu enmig de la temporada turística, aneu-hi abans o després, i en gaudireu molt més".