La segona sortida seguida del Baxi Manresa serà a un autèntic castell gairebé inexpugnable, un símil que pot resultar encertat tractant-se de Burgos, la terra del Cid Campeador. El San Pablo, nom comercial del CB Miraflores, club que disputa la seva segona temporada a la lliga Endesa, ha mostrat fins ara una cara ben diferent al seu Coliseum, on ha guanyat tres dels quatre partits disputats, que a fora, on ha perdut tots els que ha afrontat.

A la seva pista, la de la mitjana d'afluència més alta de la competició, amb més de 9.000 sorollosos espectadors, ha estat capaç de derrotar el Baskonia i l'Unicaja, a més del Breogán. Només l'ha assaltada el Tecnyconta. A fora, ha caigut a Santiago, a Múrcia, a la pista del Madrid i a Sant Sebastià. De local anota 85 punts i en rep gairebé 82. De visitant, només en converteix 75 i en rep 86. Sens dubte, si cal jugar contra el San Pablo, millor fer-ho a casa.

Aquesta dualitat no passa desapercebuda per a Joan Peñarroya. El tècnic del Baxi espera «el millor Burgos. Es tracta d'un equip que en atac juga amb alegria i té desequilibri, amb molts recursos. Té joc al pal baix, amenaça amb el triple i disposa de jugadors molt verticals que aprofiten talls i portes enrere. Espero un rival difícil, però hem de fer el nostre partit, intentant fer passes endavant, millorar els moments dolents que tinguem i provar d'escurçar-los. Si en lloc de cinc minuts duren quatre, molt millor».

Sobre els punts forts del San Pablo, Peñarroya destaca «un home com Deon Thompson, un quatre que genera molt joc interior. També Cancar, un projecte de jugador que pot acabar a l'NBA, i dos bases diferents, però que es complementen molt. Jaramaz és molt físic i penetrador, i Fitipaldo, més veterà, amb molta amenaça en el tir de tres punts després de bloqueig directe».

Malgrat que l'ambient pot jugar contra el Baxi, Peñarroya és clar en afirmar que «per a un jugador és millor actuar en un camp ple que en un de buit. Hem de gaudir del fantàstic ambient. Tant de bo tots fossin com el que es crea a Burgos o com el nostre. Hem d'estar sòlids, protegir la pintura i el rebot i focalitzar esforços sobre els jugadors del seu equip que estiguin inspirats».

Justament en el rebot, el Baxi pot trobar un filó. Els castellans són el pitjor equip de la lliga en aquest aspecte, tot i que el Baxi és el 15è, tampoc no gaire millor. Peñarroya desconfia d'aquest fet. «És cert que les estadístiques ho diuen, però no sé si me les crec gaire. Sobta perquè solen fer coincidir tres jugadors grans en pista, amb Cancar o Randoncic de tres. No els considero un equip dèbil en aquest aspecte».