El Baxi Manresa va posar ahir data límit als nous abonaments per a aquesta temporada i ha informat d'un retorn diferit en els propers anys dels diners que han pagat els socis per la seva localitat d'enguany i que no puguin aprofitar. El president del club, Josep Sàez, ho va explicar en una compareixença que va aclarir que l'havien feta ahir perquè «és l'endemà que se sabés segur que la lliga començarà sense públic».

Sàez va voler fer un preàmbul en recordar que els diners dels abonaments «no només han de servir com a dret per poder veure els partits, sinó també com una mostra de suport que els socis ens fan perquè aquest projecte, que fa més de cinquanta anys que dura, pugui seguir endavant en el temps». Per aquest motiu, va explicar que el consell d'administració ha pres dues mesures per tal de mirar de pal·liar el problema de la no assistència al pavelló sense desquadrar el pressupost, que depèn en el 30% dels abonaments, les entrades i els col·laboradors.

Dues mesures destacades

La primera mesura és tancar el termini d'admissió de nous abonaments fins al proper 30 de setembre. El motiu és «per premiar la fidelitat de qui ha confiat en nosaltres i que després no es facin socis quan ja puguin entrar al pavelló i passin a davant de qui ens ha donat suport des de l'inici». Per aquest motiu, «quan es pugui tornar al Congost, que no sabem quan serà, els abonats tindran prioritat, i per a la resta, es podran comprar entrades de partit». Sàez va explicar que han renovat el seu abonament uns 1.500 socis dels 3.500 de la temporada passada, poc més del 40%.

El punt més calent era el de la compensació pels partits als quals els abonats no podran assistir. La fórmula que utilitzarà el club serà que «el 50% dels diners de cada partit en què no hi pugui haver públic es descomptaran proporcionalment dels carnets de les tres properes temporades». Per posar un exemple, si cal tornar el 30% de l'abonament als socis d'aquesta temporada, es farà un descompte del 10% en el carnet de cadascun dels tres propers anys. Aquesta mesura es fa «per mantenir viu el projecte, no podem renunciar a aquests diners, però al mateix temps havíem d'idear una manera per compensar els afectats».

Sàez va recordar que «en el moment en què vam anunciar la campanya, el juny passat, pensàvem que potser podríem fer entrar el 30% de les persones al pavelló, però ara hem sabut que no és possible i tampoc no sabem quan durarà» la situació. També va explicar que «si algun abonat, que esperem que siguin pocs, no hi està d'acord, els atendrem a les oficines. De la mateixa manera, si n'hi ha que no volen que els tornem els diners en els propers anys com a mostra de suport al club, els ho agrairem».

També va intervenir el directiu de l'entitat bagenca Fèlix Salido, que va aclarir que s'intentarà que les divuit entrades a les quals té dret cada abonat per a aquesta temporada es puguin fer servir com més aviat millor. Així, «si algun soci vol venir acompanyat per més persones en algun partit d'aquest any, ho pot fer, si és possible, i gastarà un dels partits als quals té dret i que llavors no se li descomptarien de l'abonament de propers anys». També es mantenen les cinc entrades gratuïtes a les quals té dret cada abonat per temporada, que s'acumularien per als propers anys si no es poden gastar.

Un crèdit ICO

Sàez també va explicar que «per primera vegada» des que ell és president, o sigui, des del 2017, el club ha hagut de demanar un crèdit «de no gaire valor» a l'ICO (Institut de Crèdit Oficial) per aturar el cop que va significar que es parés la lliga passada i que no pugui entrar públic en aquesta, a part dels diners gastats en mesures de seguretat addicionals.

El president Sàez va recordar que, ara per ara, l'ACB «no ha comunicat que hi hagi ajuts als clubs, tot i que també cal tenir en comp- te que ha estat molt ocupada preservant el suport dels dos patrocinadors oficials, Movistar i En-desa.