Pedro Martínez va parlar el dia abans del partit d'ahir contra el Retabet Bilbao que el bàsquet és un esport en què juguen dos equips, en què moltes vegades tu pots plantejar coses, però que l'adversari també hi és, damunt de la pista, i per això el que tu penses pot ser que no surti. També va lloar el Bilbao, un equip molt físic, com va demostrar ahir a l'hora d'anar a buscar rebots en atac i de trobar la seva referència interior, el pivot txec Ondrej Balvin. Però el Baxi va saber respondre a tot això amb un joc d'equip i trobant les situacions adequades.

Així, tot i que és cert que tant Balvin, com Jones, com els tresos van anar a cercar les captures ofensives, el Baxi va respondre amb tot un seguit de relleus en la posició de pivot encaminats a tancar aquests refusos però també a preservar de faltes els defensors. Eatherton va ser rellevat amb una i va entrar Sajus. A Pedro no li va agradar la primera defensa que va fer sobre l'home alt de l'equip contrari i per això el va canviar a pocs segons de ser a la pista i hi va introduir Sima. El gironí va posar els seus centímetres i va fer bé la seva tasca, fins a la tornada d'Eatherton, que ahir no va haver de deixar la pista abans de temps.

D'aquesta manera, quan Sajus va tornar a la segona meitat, havia après la lliçó i va ser ell qui va finalitzar el partit, no només controlant Balvin, sinó traient faltes en els últims tirs lliures que li van donar els punts finals.

La feina interior la van completar els quatres. Gran partit de desgast de Hinrichs i de Báez. El primer ho va notar cometent cinc faltes personals i havent de deixar la pista, però havent posat uns quants paranys dels quals el seu tècnic parlava el dia abans-