No va ser un debut amb brillantor a les estadístiques, però el primer partit del júnior Ladji Coulibaly va deixar bon regust de boca a Nou Congost. Contra el Baskonia, el pivot nascut a Mali fa 16 anys va ajudar amb els seus 2,09 m a tapar les mancances en el joc interior d'un Baxi Manresa que va sortir victoriós del matx (93-80).

Coulibaly va ser 7.46 minuts a pista, durant els quals va errar l'únic tir de dos que va intentar, va fer un tap i va cometre 4 faltes per una valoració de -4. Amb ell jugant, però, el balanç +/- va ser favorable al Baxi per 8 punts. Un molt bon debut en època de guerra, demostrant que no té por, posant mans i donant minuts de qualitat.

Amb 16 anys, 4 mesos i 5 dies, es tracta del debutant més jove del Bàsquet Manresa a l'ACB, tal com explica el periodista esportiu Xavier Prunés en una piulada. Pau Treviño ho va fer amb 16 anys 8 mesos i 20 dies, el 2018. Markus Erikson i Guille Rubio també van debutar abans de fer 17 anys.

Aquest era el primer partit del malià a l'ACB. El debut amb el primer equip del Baxi Manresa va ser contra l’Hestia Menorca al torneig Ciutat de Maó, on es va estrenar amb un triple.

74

Les imatges de la victòria del Baxi contra el Baskonia OSCAR BAYONA