Bàsquet/Lliga Endesa

Prova exigent per al Baxi visitant a Andorra

Els manresans, que tenen un mes ple de partits a domicili i que venen d'una mala actuació a Múrcia, volen mostrar poder de reacció davant de més de 300 aficionats bagencs i contra un equip molt reforçat

Dani Pérez, davant de Somogyi, en el partit de pretemporada a Sant Julià de Vilatorta

Dani Pérez, davant de Somogyi, en el partit de pretemporada a Sant Julià de Vilatorta / Oscar Bayona

Jordi Agut

Jordi Agut

Dels quatre partits que el Baxi tindrà a fora de casa aquest mes de novembre, el de dissabte a Andorra serà aquell en què els manresans tindran més suport des de la graderia. No és garantia de res, perquè com diu el seu entrenador, al final el que compta és el que passa la pista, però sempre ajuda l'escalf dels teus quan viatges. La pujada a Andorra no serà fàcil per a un conjunt, el de Pedro Martínez, que ha iniciat bé la temporada però que ve de fer un mal partit a Múrcia. La prova per al Baxi visitant serà important a la pista d'un acabat de pujar molt reforçat al qual les últimes setmanes han arribat elements del nivell de Jean Montero i del vell conegut Jerrick Harding.

En la prèvia, Pedro Martínez no ha dubtat a qualficar el rival d'"equipàs". Per a ell, "en la posició d'1 i 2 és un festival el que tenen i a sobre ara han fitxat Montero. Harding, a qui coneixem i és boníssim, Somogyi, que està jugant de manera impressionant, Markel Starks... un equip molt bo. I per dins els està donant rendiment Maric, Tyson Pérez està en ple estat de forma. A casa estan guanyant tots els partits i serà molt difícil. Esperem competir millor de com ho vam fer la darrera setmana. I no només per perdre, sinó per com vam jugar".

En el duel de Múrcia, per exemple, el rival va capturar set rebots ofensius en el primer quart i es va mostrar més intens en tot l'enfrontament. El tècnic raona que "una part és mèrit del rival i una altra depèn de tu. Ja sabíem que l'UCAM era excel·lent en el rebot ofensiu i al seu camp, més, perquè juguen amb més energia. Ens van fer molt mal en això perquè eren bons i nosaltres no ho vam contrarestar. L'Andorra és semblant, amb Maric, Tyson i Okoye, i també juguen a casa. Esperem fer-ho millor, tot i que el pitjor de l'altre dia no va ser el pitjor, sinó que en atac, que depèn més de nosaltres, tampoc no ho vam fer bé".

Rotacions que s'han d'acoblar

Amb les baixes de Vaulet i Jou, a més, el Baxi ha hagut de variar les rotacions que fan durant el partit i això l'ha afectat. Segons Martínez, "algun jugador actua una mica més que abans o del que ens agradaria, i algunes rotacions són una mica diferents. Però és el que hi ha i cal adaptar-s'hi. Ho fem i aquest no és un motiu per no competir. Les lesions venen i són normals que passin. És una mica pitjor per a l'equip, però cap fer-ho convençuts que pot anar bé".

Una de les novetats de l'Andorra és la de Jerrick Harding, que la temporada passada va jugar a Manresa i que només ha actuat un dia amb l'equip del Principat per lesió. Per al seu extècnic, "Harding té impacte en el joc perquè és un microones. És molt difícil de defensar perquè és ràpid, tira de tres i va cap a dins. Però ve d'una lesió i no l'hem vist a jugar gaire perquè tenen molts jugadors en aquella posició. No ens podem centrar en un jugador o dos perquè no sabem qui jugarà més. Tenen una plantilla llarga i tots juguen habitual".

Un dels punts a favor seran els més de 300 aficionats que aniran a Andorra, a una pista que, segons es va anunciar dijous, ja ha esgotat les entrades. Per a l'entrenador dels manresans "això dona una bona prèvia de partit. L'afició d'allà també és sorollosa i el pavelló és petit. Tant de bo puguem celebrar la victòria amb els nostres aficionats que fan l'esforç d'anar a Andorra. Serà un partit guapo de jugar. Està bé tenir l'afició a prop i que hi vagin pensant que podem guanyar. Si ells hi creuen, nosaltres ho hem de fer més i estar a la seva alçada".