Bàsquet/Lliga Endesa

El Baskonia guanya a Girona i s'afegeix al Tenerife com a rival del Baxi per ser a la Copa

Els bascos tenen els mateixos triomfs que els manresans, amb 19 punts de dèficit en l'average, i depenen d'ells mateixos, però han de vèncer el Madrid en l'última jornada

Marinkovic, autor de 17 punts en el triomf del Baskonia a Girona, supera Iroegbu

Marinkovic, autor de 17 punts en el triomf del Baskonia a Girona, supera Iroegbu / Santi Geronés/ACB Photo

Jordi Agut

Jordi Agut

Com era d'esperar, el Baskonia també serà rival del Baxi Manresa fins a l'última jornada per classificar-se per a la fase final de la Copa del Rei de Màlaga. Els bascos han vençut a la pista del Girona per 85-93 i depenen d'ells mateixos per obtenir el bitllet, tot i que en l'última jornada haurien de vèncer el Madrid al Buesa Arena per no dependre del resultat del Lenovo Tenerife-Joventut, que s'haurà disputat el dia anterior. Així doncs, Baxi, Baskonia i Tenerife es jugaran dues places.

Els comptes del Baxi són clars. Dels nou rivals que tenia a començament de setmana, ara només en té dos. Bé és cert que l'UCAM Múrcia i el Dreamland Gran Canària ja no ho són perquè s'han classificat. Aquest dissabte, els insulars han vençut per un clar 86-60 el Río Breogán, que torna a caure a zona de descens i els murcians van derrotar l'Obradoiro divendres. Així, ara queden dues places lliures per a Màlaga i tres candidats, el Baxi i el Baskonia, amb nou victòries, i el Lenovo Tenerife, amb vuit. El Joventut també en té vuit, però no és un rival real, ja que hauria de vèncer a Tenerife i remuntar 93 punts al Baskonia o 112 al Baxi per classificar-se. Impossible.

Els comptes clars

Per al Baxi, la situació és la següent. Si guanya diumenge vinent, dia 7, a les 12.30 hores, a Bilbao, està classificat. En cas de derrota, haurà d'estar pendent de dos partits. Els manresans podrien saltar a Miribilla ja classificats en cas que el Lenovo Tenerife perdi dissabte, dia 6, a les 20.45 hores a casa contra el Joventut. Seria un excel·lent regal de Reis. En cas que el Tenerife guanyi, la diferència de punts és mínima. L'única manera amb la qual el Baxi superaria els insulars si perd seria que ho fes per un punt a Bilbao i el Tenerife només derrotés la Penya també per un punt.

Referent al Baskonia, si el Baxi perd a Bilbao i els vitorians derroten el Reial Madrid, aquests quedarien amb una victòria més i, per tant, per davant. El Baskonia-Madrid tancarà jornada, el dia 7, a les 18.30 hores, després que el Baxi ja hagi jugat. Si tots dos perden, el Baskonia hauria de remuntar 19 punts, és a dir, que si els bascos perden d'un punt contra el Madrid, el Baxi hauria de fer-ho per 20 a Bilbao per quedar per darrere.

El rival del Baxi, el Bilbao, tampoc no està per llançar coets i ho ha exemplificat aquest dissabte perdent a Palència per 78-72, en la segona victòria del cuer en la competició.