La Salomon Ultra Pirineu, que se celebra entre el Berguedà i la Cerdanya, estrenarà noves proves en l'edició de l'any vinent. Després de celebrar el seu desè aniversari, aquesta tardor, la competició de referència prepara canvis per al 2019 i els seus organitzadors ja han anunciat la incorporació de dues modalitats noves, la Sky Pirineu i la Trail Pirineu per dinamitzar un dels esdeveniments de trail running més importants del calendari i oferir nous reptes als corredors.

La Sky Pirineu, amb un total de 36 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell positiu, tindrà sortida i arribada a Bagà, recorrerà uns quants dels paratges més emblemàtics del parc natural del Cadí-Moixeró, amb un ascens fins al refugi més alt del Pirineu oriental, el Niu de l'Àliga, a 2.510 metres d'altitud, passant per Penyes Altes i fent el descens pels Empedrats, on la pedra es fon amb l'aigua. La Sky Pirineu serà, a més a més, l'última cursa del calendari de les Migu Run Skyrunner World Series 2019.

Després de complir cinc anys, la Marató Pirineu es reinventarà el 2019 i donarà pas a la nova Trail Pirineu. Des de Bellver de Cerdanya, la nova competició proposarà un recorregut de 56 quilòmetres amb 2.800 metres de desnivell positiu, que es tracta de més distància i desnivell al recor-regut de la marató amb un nou tram que unirà Aguiló amb Martinet i es desviarà cap a Estana i Béixec que permetrà als participants gaudir de les vistes de la serra del Cadí. Per altra banda, es mantindrà el pas pel refugi de Cortals de l'Ingla, la pujada fins al pas dels Gosolans, a 2.430 metres i el descens cap al refugi de Prat d'Aguiló.

La Sky Pirineu i la Trail Pirineu s'uniran, doncs, a la Ultra Pirineu, de 110 quilòmetres, la Mitja Pirineu; de 19 quilòmetres, la Nit Pirineu i la Pirineu XS per completar el cartell de proves que formaran part de la Salomon Ultra Pirineu el 2019 .