El XII Concurs de Fotografia del Berguedà-Memorial Joan Ribera i Fornells ha rebut enguany 179 treballs, un augment de gairebé el doble d'obres respecte a l'any passat, quan se'n van presentar 99. L'augment respon, sobretot, al fet que els participants poden presentar les obres en format digital i no les han d'imprimir.

El Premi Berguedà se l'ha endut Jaume Cusidó amb la fotografia titulada Horitzons entre llums; en la categoria especial, enguany dedicada al patrimoni industrial, la guanyadora ha estat Anna Selga amb la fotografia El mirador de les boires; Rubén Sanz ha guanyat el premi Guardiola de Berguedà amb Sant Llorenç; i Marc Elias ha estat premiat amb un accèssit per l'obra Penyes altes entre la boira. Els tres premis de les tres categories estan dotats amb 360 euros i un trofeu recordatori de la família Ribera.

L'acte de lliurament de premis, l'1 de novembre passat, va estar presidit per Josep Lara, alcalde de Guardiola de Berguedà i president del Consell Comarcal del Berguedà. També va tenir la presència d'Anna Maria Serra, consellera comarcal de Cultura, i de Xavier Pedrals, director de l'Arxiu Comarcal del Berguedà i secretari del jurat del XII Concurs de Fotografia del Berguedà.

L'acte va finalitzar amb una projecció de l'obra de Joan Ribera, amb fotografies del Clot del Moro com a protagonistes.

L'exposició de fotografies seleccionades pel jurat, 27 en total, estarà oberta al monestir de Sant Llorenç fins al dia 18 de novembre i a partir del 20 les obres s'exposaran a l'Arxiu Comarcal del Berguedà fins al 16 de desembre.