Berga promou un any més, i ja en són sis, la feina de les entitats socials a través d'una programació d'activitats que tindran lloc fins a final de març. Sota el títol +Solidaritat, l'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà, juntament amb les entitats socials, proposen un seguit d'activitats amb l'objectiu de difondre la tasca que es realitza des d'aquests col·lectius. Així ho ha explicat la regidora de Benestar Social, Maribel Iglesias, que ha assegurat que «tot i que les entitats treballen durant tot l'any, aquesta proposta permet visualitzar la seva tasca i que tothom la conegui».

El punt culminant del +Solidaritat serà el dissabte 28 de març, quan tindrà lloc la sisena edició de la Fira d'Entitats Socials i de Cooperació, al passeig de la Indústria. Durant aquesta jornada, una quinzena d'entitats donaran a conèixer la seva funció social. Ho faran a través d'activitats i tallers, però també atenent les peticions i consultes de tots els que s'hi adrecin.

Enguany, però, la programació inclou dues novetats. Per una banda, la implicació dels mitjans de comunicació locals amb la proposta l'Avui fa el demà, en la qual hi participa Regió7. Durant les properes setmanes, els mitjans explicaran, a través dels seus suports, experiències de cohesió social que es duen a terme a Berga i comarca. L'objectiu és posar èmfasi en algunes accions que es desenvolupen a nivell social però que possiblement no arriben a la ciutadania: com per exemple l'alfabetització a persones immigrants o la diversitat religiosa que es viu a la ciutat. Berguedà Setmanal publicarà dos reportatges, els dissabtes 14 i 21 de març, que formen part de la col·laboració de Regió7 en aquesta iniciativa, juntament amb Ràdio Berga, Nació Berguedà i Televisió del Berguedà.

La segona novetat és una sessió de cinema solidari programada pel 19 de març a les 8 de la tarda al Pavelló de Suècia, amb la projecció de Rastres de Sàndal, que inclourà una breu xerrada a càrrec de Gagandeep Singh, portaveu de la comunitat Sikh a Catalunya i un tast de cuina índia.

Parlel·lament, durant tot el mes s'han organitzat activitats des de les entitats socials com Mans Unides, Associació Ginkgo, Càrotas, ASFAM o Rural Salut, entre d'altres. La programació completa es pot consultar a www.ajberga.cat