Guardiola de Berguedà donarà el tret de sortida a la seva festa major aquest divendres. El pregoner serà l'actor Boris Ruiz (Mataró, 1952), que pronunciarà el pregó a les 7 de la tarda a la plaça nova de l'Església. L'intèrpret ha protagonitzat unes 80 obres de teatre i també telesèries com La GranjaVentdelplà, amb el personatge del Ramiro, a TV3, Luna i el Misterio de Calenda, a Antena 3.

El primer dia de la festa estarà molt dedicat a activitats per a la canalla. De les 12 a les 2 del migdia hi haurà atraccions gratuïtes per als nens i nenes de Guardiola. A les 5 de la tarda al carrer de l'Estació es farà un taller d'iniciació al tir amb arc i a les 6 hi tindrà lloc una gimcana infantil.

Un cop l'actor Boris Ruiz hagi pronunciat el pregó, hi haurà repic de campanes i traca per anunciar la festa major. A 2/4 de 8 es lliuraran els premis del concurs de cartells anunciadors de la celebració, que ha guanyat Marc Rotllan. Aquest certamen s'ha convocat enguany per primera vegada. A les 10 de la nit hi haurà un nou concert de les Nits Musicals al monestir de Sant Llorenç, i a mitjanit, a la vela, el Vaparir Tour 2014 Flaixbac.

Els actes continuaran dissabte, diumenge i dilluns, diada de Sant Llorenç , patró del municipi. Els organitzadors han confeccionat un seguit d'actes per tal de satisfer un ampli ventall de públic, des dels infants fins a la gent gran i passant pel públic de mitjana edat.