Els dos grups municipals majoritaris a l'oposició, CiU i ERC, han reclamat a l'equip de govern de la CUP que mogui fitxa i prengui una decisió sobre Ràdio Berga. L'emissora municipal no pot emetre des del del 24 de març perquè un llamp va malmetre el seu repetidor de la Figuerassa. De moment, l'executiu berguedà no actua per arranjar l'avaria. En aquesta decisió hi ha pesat el fet que l'Associació Catalana de Ràdio ha presentat una denúncia davant del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) «pel fet que, segons consta en la denúncia, Ràdio Berga està gestionada per una empresa privada». A hores d'ara, encara no se sap si l'executiu optarà per reparar l'avaria o no.

L'actual estat de la qüestió ha generat malestar als dos grups majoritaris de l'oposició, que critiquen que el govern hagi decidit unilateralment no reparar l'avaria. El cap de files de CiU, Antoni Biarnés, creu que «ha arribat el moment que el govern prengui una decisió i no segueixi marejant la perdiu». Veuen el futur de l'emissora municipal «amb poc optimisme vistes les ganes nul·les de reflotar-la» de l'executiu. «Ara ja no parlem del tipus de model. El tema és si hi ha ganes o no de tornar-la a posar en marxa». Biarnés ha dit que els gestors municipals «ens han donat diferents excuses que el temps ha evidenciat que no eren reals». Per a Biarnés la decisió de l'executiu, presa de manera unilateral, de no arranjar l'avaria, suposa un punt d'inflexió.

També ho creu el grup d'ERC. Jordi Pujals ha dit que «patim pel futur de Ràdio Berga». Creuen que «com més temps passi la ràdio sense emetre, costarà més de tornar a engegar». Els republicans reiteren que no emetre pot tenir conseqüències legals. De fet, els gestors ja han reclamat al consistori danys i perjudicis perquè no poden emetre. L'empresa al·lega que no pot complir perquè l'Ajuntament no arranja l'avaria i que això els causa uns danys

Ràdio Berga està gestionada per l'empresa Bífidus Produccions S.L. des del 2006. Al seu dia, el consistori no els va renovar el contracte. Tanmateix, des del novembre del 2012, es veuen obligats a gestionar-la per complir una clàusula que els obliga a fer-ho fins que el consistori l'assumeixi, cosa que l'Ajuntament encara no ha fet. Legalment la gestió de l'emissora l'hauria de fer el consistori de forma directa.

El nou govern ha contractat un periodista, Joan Vila Triadú, perquè faci un informe sobre com es pot sortir de l'atzucac on es la ràdio des del 2012 i que enguany s'ha accentuat per aquesta avaria.