El govern de la CUP de Berga ha pactat incloure inversions per valor de 83.000 euros al pressupost d'enguany amb el principal grup de l'oposició, el PdeCAT que d'aquesta manera s'abstindrà en la votació del pressupost 2018 fet que permetrà tirar endavant els comptes municipals d'enguany

En declaracions a Regió7, el regidor de Planificació Pressupostària i Promoció Econòmica Francesc Ribera Titot ha explicat que la xifra de les inversions que el govern ha acceptat fer serà de 83.000 euros lluny dels 930.000 euros d'actuacions que havia demanat el PDeCAT el setembre. Aquest grup va dir que votaria a favor si l'executiu acceptava fer el 90% de la seva proposta.

Després de les negociacions entre els representants dels dos grups, el PDeCAT ha decidit que s'abstindrà i farà possible l'aprovació ja que a la CUP només li cal majoria simple.

Amb tot, Frances Ribera ha volgut matisar que la inversió que han acceptat fer «perquè és raonable» és de 83.000 euros llunys dels 900.00 euros que va dir Ramon Minoves que s'havien assolit. Per exemple: la partida d'asfaltatge de carrers previst a la proposta de pressupost de la CUP per valor de 150.000 euros, s'ha augmentat fins els 350.000 euros, que demana el PdeCAT, però que el regidor Ribera diu que ja estava prevista. «Ho hem acceptat perquè ja formava part dels nostres plans, ja que des de juliol s'està preparant la contractació d'una enquitranada que pujarà uns 350.000 euros» i que s'executarà a principis del 2019.

El regidor de Planificació Pressupostària ha dit que «l'Ajuntament, de la manera que ens el van deixar [CiU] no té capacitat per invertir amb recursos propis» perquè no té diners. Així Ribera ha dit que la proposta de despesa sobre la que s'ha arribat a un acord «han estat un seguit de millores raonades» que ascendeixen a 83.000 euros. El regidor del govern berguedà ha defensat que l'acord amb el PDeCAT ha estat possible «a partir que ens han fet propostes raonables» que no suposin la inversió de més de 900.000 euros que havia fet el principal grup a l'oposició ja que el consistori no té recursos per assumir-la i la CUP no vol endeutar l'Ajuntament. «És una línia vermella que nom volem creuar» ha indicat