La manifestació feminista del 8-M a Berga d'ahir, que va aplegar unes 300 persones, va palesar que la crida per la igualtat de gènere i contra la violència masclista interpel·la a tothom. «Sí, cada cop hi ha més consciència sobretot també per aquests darrers casos que han passat al Berguedà», explicaven a Regió7 fonts d'aquest comitè. Feien referència a les dues violacions de dones que hi ha hagut aquest febrer, una a Berga i l'altra a Gironella. I el cas d'una noia menor d'edat que ha denunciat haver estat víctima d'abusos sexuals per part de dos homes a l'antiga discoteca Menfis de Berga aquest mes de gener.

La manifestació d'ahir i els actes que van tenir lloc tot el dia van ser concorreguts i van aplegar un públic heterogeni. Ja el 2018 «hi va haver molta mobilització i arran d'aquí les dones es van començar a organitzar, hi ha més xarxa i es va obrir el comitè de vaga», explicaven fonts de la comissió del 8-M al Berguedà. Ahir, unes 300 persones van participar a la manifestació pel centre de la ciutat. «Ha aparegut molta gent diversa. Molts homes també hi han volgut col·laborar, hi ha molta implicació», van afirmar a aquest diari fonts del comitè de vaga. Ahir també hi va haver un dinar i xerrades per apoderar les dones.

La manifestació de Berga va ser un dels actes organitzats pel comitè de vaga del 8-M al Berguedà. Aquesta comissió sorgeix de l'anomenada Xarxa de Bruixes, un grup de dones majoritàriament de la comarca que es va crear just ara fa un any per esdevenir un grup de suport del col·lectiu i que té diferents seccions per treballar en diferents àmbits. «Al llarg de tot l'any ha anat creixent, han anat sorgint comissions en aquest grup, s'ha anat ampliant i ampliant i cada cop som més». Les fonts esmentades van relatar que «hi ha una necessitat d'organitzar-se i això és el que estem fent». Amb un objectiu prioritari : «Cada dia és 8 de març, i s'ha de lluitar cada dia per tombar el sistema patriarcal».

També existeix un grup només de dones anomenat Bruixes en Alerta creat «únicament i exclusivament per donar l'alerta en cas que alguna de nosaltres es trobi davant d'una agressió masclista a la comarca del Berguedà».