Junts per Puig-reig - Puig-reigERC. Aquest migdia de diumenge, amb un acte públic obert als veïns i fugint dels habituals mítings polítics, els regidors de l'actual equip de govern i els membres de la nova candidatura que concorrerà a les eleccions municipals del maig han sortit al carrer per fer balanç del mandat i per posar les bases per donar continuïtat al seu projecte per la propera legislatura, si els veïns així ho decideixen.

L'alcalde, Josep Maria Altarriba, tornarà a encapçalar la llista de Junts per Puig-reig - ERC que mantindrà cinc dels sis actuals regidors de l'equip de govern, però que incorpora també cares noves de persones vinculades al municipi i al seu teixit associatiu. A hores d'ara, però, encara resta per decidir quin serà l'ordre que aquestes persones ocuparan a la llista, ja que tal i com ha anunciat Altarriba, l'objectiu és "treballar en equip i per un projecte unitari, que ens ha caracteritzat des del primer moment, fa cinc anys, quan vam impulsar aquesta iniciativa".

Pel que fa al balanç d'aquest quatre anys, l'alcalde ha assegurat que han assolit alguns dels seus objectius inicials. "Potser no hi ha hagut grans infraestructures, perquè no calien; ni grans obres perquè no es podia; però sí que hem intentat que hi hagués un apoderament de la gent pel que fa a la gestió del municipi; una representativitat de tot el poble; i sobretot, proximitat. Hem intentat que els que treballem des de l'ajuntament fóssim el màxim de propers possible als veïns i crec que ho hem aconseguit", ha dit. Per altra banda, ha assegurat que "s'ha fet molta feina que no es veu, arranjant infraestructures que feia anys que no es tocaven", per exemple, o aconseguir una reducció del deute. "Els propers quatre anys seran diferents, amb la base que tenim, ara toca transformar aquest poble segons la nostra visió i el nostre projecte", ha afegit.

Altarriba ha estat acompanyat per l'alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire, que ha afirmat que "el model que han seguit l'Alti i el seu equip durant aquest mandat ens agradaria que es traslladés a la resta de municipis del Berguedà i de Catalunya", fent referència a la seva capacitat de "no només pensar a curt termini, sinó amb una mirada més enllà i tenint les persones i els veïns al centre de la seva gestió". Montse Garcia, ha parlat en nom de les noves persones que s'han incorporat al projecte i que formaran part de la llista. "Estem molt il·lusionats i treballarem per tirar endavant aquest projecte, perquè ens el creiem".

Balanç participatiu

Josep Altarriba, i els regidors Alba Camps, Jesús Subirats, Josep Campos i Toni Pérez, cinc dels actuals regidors de l'equip de govern que continuaran a la candidatura, i les noves incorporacions, han conversat amb els veïns durant un vermut que s'ha celebrat a la plaça de l'Olivera. Durant aquesta matinal, s'ha dut a terme una dinàmica participativa en la qual els veïns han pogut valorar els projectes que s'han fet en els darrers quatre anys dividits en tres eixos principals: entorn, cultura i economia. Els assistents han pogut valorar iniciatives que ha impulsat l'actual govern i la seva gestió. Per exemple, els veïns han fet un balanç positiu de les noves activitats que ja s'han implantat al calendari de festes, com la Festa de la novel·la històrica, o el Vierfest. Per contra, no ha estat tant ben valorades les campanyes de civisme per acabar amb els excrements de gossos a la via pública, així com tampoc el total de diners que s'han aconseguit en subvencions per a diversos projectes municipals. Sigui com sigui, l'alcalde ha agrait les opinions dels veïns «tant les bones com les dolentes» perquè creu que és així «com podem millorar en tot el que considereu que hem fet malament o que podríem haver fet millor».