Els regidors de l'oposició de Bergas segons ha informat aquest dijous Roser Valverde en roda de premsa Fins ara no cobravan per assistir-hi. Els respectius grups municipals percebien una assignació general i una quantitat per cada regidor que tenien.

A partir d'ara els regidors dels tres grups de l'oposició cobraran 200 euros per assistir a cada ple, 90 per anar a les juntes de portaveu, la mateixa quantitat que per anar a les reunions de l'àrea de serveis generals. Als plens hi van tots els regidors de tots els grups mentre que a les altres reunions els grups desigen els seus representants, normalment 1 per cada grup. Així es preveu que cada mes els regidors del principal grup de l'oposició de Junts per Berga cobrin en conjunt 1380 euros, 580 els d'ERC i 380 el del PSC. El consistori els pagarà 28.080 euros a l'any (2.340 euros menuals).

Roser Valverde ha explicat que han estat els grups de l'oposició els que han plantejat poder cobrar per assistir als plens. La segona tinent d'alcalde ha explicat que els representants dels grups municipals a l'oposició i els del govern de la CUP han mantingut reunions i s'ha negociat aquestes retribucions que s'han d'aprovar al ple d'aquest dijous. Valverde ha matisat que els regidors de govern no cobraran per assistir els plens perquè ja cobren per treballar pel consistori.

Les assignacions dels grups municipals

En el ple d'aquest dijous també s'han d'aprovar les assignacions dels grups. S'ha establert que cada grup municipal cobrir 220 euros mensuals fixes més 50 euros per cada regidors. Així la CUP amb 8 regidors percebrà 620 euros mensuals; Junts per Berga 520 euros; ERC 320 euros i 270 el PSC.