Està previst que 2.557 alumnes dels centres educatius del Berguedà i de la resta de la Catalunya Central passin pel convent de Sant Francesc de Berga aquesta tardor. Serà en el marc de les activitats que s'han dissenyat al voltant de l'exposició antològica Joan Ferrer. El tacte de la llum, per acostar l'obra del pintor berguedà als més joves.

El Servei Educatiu dels Amics de Joan Ferrer ha elaborat un extens programa pedagògic que consta d'activitats organitzades per nivells educatius i busca ser «una cita ineludible per als centres de la Catalunya Central». A hores d'ara ja hi han participat un total de 850 alumnes.

El programa inclou quatre propostes adaptades a tots els nivells que «permetran a l'alumnat analitzar amb detall el color i la textura, endinsar-se en el llenguatge simbòlic i personal de l'univers de l'artista i reflexionar sobre els motius que mouen els artistes a treballar». Segons els seus impulsors, «aquesta exposició és una gran oportunitat per desenvolupar la competència cultural i artística, expressar la creativitat i poder participar activament en la vida cultural comunitària».

A més de la visita adreçada als alumnes, el programa preveu tallers adaptats a cada nivell, com per exemple l'experimentació amb les diferents textures que Joan Ferrer utilitza en la seva obra, en el cas dels alumnes de primària; quines possibilitats hi ha a l'hora de compondre un quadre, pel que fa a secundària; i el potencial comunicatiu del llenguatge visual i plàstic per a l'expressió d'idees, per als alumnes que cursen batxillerat.