L’Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola ampliarà el cementiri municipal. El consistori ha posat a licitar els treballs i preveu que tinguin un termini d’execució de quatre mesos. El cost del projecte serà de 49.938,93 euros amb IVA.

Entre les actuacions, en destaca una ampliació de l’ala sud de l’espai, que permetrà sumar 12 nous nínxols. També es preveu la construcció d’una zona de porxo que donarà accés als nous nínxols, on es repetirà la geometria i els elements constructius de la resta, en especial en els pilars de peces prefabricades de formigó.

Les obres al cementiri municipal també preveuen que hi hagi una ampliació de la porta d’accés i que s’enderroqui part del mur. El pas serà de 3 metres i es modifica amb la finalitat de permetre l’entrada a qualsevol classe de vehicle. A aquest espai també es col·locarà una nova porta d’acer.

A més, es durà a terme el muntatge d’una instal·lació elèctrica autònoma que s’alimentarà de panells fotovoltaics. D’aquesta forma, s’il·luminarà amb aquest sistema tant l’interior com l’exterior del cementiri.

A la part interior del cementiri també s’hi preveuen canvis. En primer lloc, Sant Julià de Cerdanyola preveu reformar una de les dues sales amb ús de magatzem per ubicar-hi un espai amb columbaris. Es farà un mòdul per a 20 urnes i s’enguixaran les parets. També se substituirà el paviment existent i es col·locarà un fals sostre de pladur.

Aprofitant els treballs, al mateix espai se substituirà l’actual finestra de fusta i es muntarà una reixa exterior amb la intenció de protegir-la de possibles actes vandàlics. A l’altra sala amb ús de magatzem, es rehabilitarà l’enguixat de les parets i es pavimentarà de nou.