El Mercat del Bolet de Cal Rosal, que habitualment obre el cap de setmana de l'11 de setembre, enguany avança una setmana l'obertura per les bones previsions de la temporada. L'Ajuntament d'Olvan destaca que les últimes pluges d'agost "han revifat les zones boscoses i aportat prou humitat com perquè es prevegi una bona temporada del bolet".

Com en els darrers anys, es comptarà amb parades especifiques de bolets i de productes gastronòmics de proximitat del municipi i comarca. Bolets del Berguedà, embotits, mels, formatges i pa artesanal són alguns dels productes tradicionals d’un mercat que un cop més es mantindrà obert de manera diària durant els mesos de setembre, octubre i el què duri la temporada del bolet al mes de novembre.

Per altra banda, el consistori ha programat un conjunt d’actes paral·lels durant alguns caps de setmana del mercat amb l’objectiu de dinamitzar-lo i d’atraure diferents públics. D’aquesta manera, el 24 i 25 de setembre es celebrarà la quarta edició de la Festeta de la Cervesa Artesana, que combina la degustació de cerveses artesanes, algunes tapes dels restaurants de Cal Rosal i bona música en directe. El 22 i 23 d’octubre es celebrarà la Festa del Bolet de Cal Rosal. I finalment, el 30 d’octubre hi haurà una nova mostra del Mercat de Productors del Berguedà.