El Vieer Fest fusionarà patrimoni, cultura, cervesa artesana, vi i gastronomia a Cal Pons

La setena edició de la mostra es farà diumenge, 16 d'abril, a la Torre Nova d'aquesta colònia de Puig-reig

Presentació del Vieer Fest al jardí de la Torre Nova de Cal Pons, l'espai que acollirà el festival. A la foto, la responsable de comunicació del Vieer Fest, Queralt Pons; i el regidor de Cultura de Puig-reig, Jesús Subirats

Presentació del Vieer Fest al jardí de la Torre Nova de Cal Pons, l'espai que acollirà el festival. A la foto, la responsable de comunicació del Vieer Fest, Queralt Pons; i el regidor de Cultura de Puig-reig, Jesús Subirats / Anna Costa

Puig-reig celebra aquest diumenge, 16 d’abril, una nova edició del Vieer Fest. La mostra té el doble objectiu de donar vida al patrimoni industrial i cultural de Puig-reig i promocionar la cervesa artesana, el vi i el producte gastronòmic de proximitat. És itinerant, cada any fa parada a una de les colònies de Puig-reig, i després de l’èxit de l’any passat a l’Ametlla de Merola enguany el Vieer Fest serà a Cal Pons.

L’activitat es concentrarà a l'interior de la Torre Nova i als jardins del voltant, un espai que s’ha recuperat i que l’Ajuntament de Puig-reig vol mostrar al públic. El regidor de Cultura, Jesús Subirats, ha destacat «l’esforç que s’han fet per recuperar la Torre Nova i el jardí de darrera, que s’havia perdut. Ara, se’n pot tornar a gaudir». De fet, aquesta edició del Vieer Fest posa el focus en les famílies burgeses «que tenien poder a les colònies i eren amos de les torres i el seu entorn», ha explicat Queralt Pons, de l’organització.

El Vieer Fest permetrà conèixer de prop aquest indret de Cal Pons tot degustant cervesa artesana, vins i gastronomia, i maridant-ho amb propostes musicals, de màgia i infantils. L’entrada a la mostra és gratuïta i els horaris d’obertura seran diumenge de 11.30h a 15h i de 17h a 20.30h. 

La cervesa artesana serà un dels principals reclams de la mostra, amb la participació de quatre elaboradors: Grenyut, La Pirata, Minera i Kom Beer. Amés, enguany es vol donar pes al vi de proximitat. La proposta vinícola anirà a càrrec de Victoria Vins Gironella, i l’oferta es complementarà amb Terrers Degustació, de Puig-reig, que oferiran cocteleria, vermuteria i altres begudes no alcohòliques.

La gastronomia també hi tindrà presència amb la participació de les propostes del restaurant Ca La Quica, de Puig-reig, i de Casa Madriles, de Berga, amb producte d’alta qualitat i elaboracions tradicionals.

Pel què fa a la proposta musical i cultural, el públic podrà gaudir al migdia del DJ Miqui Puig, i a la tarda de la DJ i productora Nicole.aiff. A més, durant el matí, entre les estances de la casa senyorial, el mag i il·lusionista solsoní Pere Rafart traslladarà els assistents en un món ple de misteris i màgia. I a la tarda, música clàssica amb String Quartet (Sergi Renom i Mònica Roca al violí, Adrià Trulls a la viola, i Bernat Molas al violoncel). 

La cervesa artesana serà un dels reclams de la mostra Vieer Fest

La cervesa artesana serà un dels reclams de la mostra Vieer Fest / Anna Costa