El Pi de les Tres Branques viurà diumenge el tradicional aplec

La jornada del Pla de Campllong es planteja com a símbol d'unitat i festa cultural i reivindicativa dels Països Catalans

Pilars al Pi de les Tres Branques, l'any passat

Pilars al Pi de les Tres Branques, l'any passat / Arxiu / Miquel Spa

Redacció

Castellar del Riu celebra diumenge el tradicional aplec del Pi de les Tres Branques al Pla de Campllong. La jornada es planteja com a símbol d'unitat i festa cultural i reivindicativa dels Països Catalans.

La jornada arrencarà a les 10 del matí amb la cercavila dels gegants de Castellar del Riu i la Cobla Pirineu. A les 11 tindrà lloc l'acte patriòtic unitari al Pi Vell, amb la lectura del poema 'Lo Pi de les Tres Branques', interpretat pels Amics Actors d'Indrets del Record. A continuació, es farà l'ofrena floral al Pi Vell.

Seguidament, hi haurà parlaments per parts de diferents representants dels Països Catalans i Cant dels Segadors. Els Castellers de Berga alçaran un pilar i hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla Pirineu al voltant del Pi.

A la 1 del migdia, tindrà lloc l’acte patriòtic i parlaments al Pi Jove, a càrrec de l’Esquerra Independentista. Durant tot el matí hi haurà servei de bar a càrrec dels Castellers de Berga. També es podrà fer ús d’un bus gratuït que enllaçarà el Centre Cívic de Castellar del Riu amb el Pi de les Tres Branques.