Artesania, mostra d’oficis i espectacles omplen aquest dissabte Bagà pel Mercat Medieval

L'activitat es concentra enguany en una sola jornada i sense lluites medievals

La demostració d’oficis artesans és un reclam per al públic

La demostració d’oficis artesans és un reclam per al públic / Arxiu particular

Redacció

Demostració d’oficis, parades d’artesania, tallers, jocs tradicionals i espectacles ompliran aquest dissabte el centre de Bagà. Se celebra el Mercat Medieval, que enguany concentra l’activitat en un sol dia perquè, tal com ha explicat l’alcalde, Lluís Casas, «amb les eleccions municipals i el canvi de govern no hi havia dissenyada l’habitual setmana d’activitats i no hi ha hagut temps de programar-la. Tampoc no hi haurà lluites medievals, sinó escenes teatralitzades». La intenció, segons l’alcalde, és recuperar la Setmana Medieval de cara l’any que ve i també es podria tornar a fer l’escenificació d’«El Rescat de les Cent Donzelles», que es va poder veure per última vegada el 2017.

Hi haurà la presència d'unes 60 parades comptant artesans, demostracions d’oficis i tallers. Paral·lelament, n'hi haurà 15 més del sector agroalimentari, amb productes locals i de proximitat. Per als més petits s’oferirà una àmplia oferta de tallers amb l’objectiu d’aprendre les feines tradicionals. Hi haurà, per exemple, un taller de dibuix i un altre de fang. A més, els infants podran gaudir de jocs tradicionals a càrrec de la Companyia l’Anònima.

El mercat obrirà portes a les 11 del matí i s'allargarà com a mínim fins a les 9 del vespre. També hi haurà exhibició castellera, a les 12 del migdia amb els Castellers de Berga i amb els Xics de Granollers, dinar popular i concert folk amb Ballquelarre a 2/4 de 4 de la tarda.