La Fira del Joc i de Nadal de Berga creix en presència al carrer

La mostra se celebrarà el dimecres 6 de desembre

Presentació de la fira del Joc i de Nadal a Berga

Presentació de la fira del Joc i de Nadal a Berga / Ester Puigdellívol

Ester Puigdellívol

Arriba l’onzena edició de la Fira del Joc i de Nadal de Berga, aquest any amb moltes novetats "perquè grans i petits gaudeixin jugant", com explica la regidora de Berga, Ermínia Altarriba. El dia de la fira serà el 6 de desembre, però enguany hi ha dues dates més relacionades amb aquesta, el 2 i el 17.

Dins el marc de les fires de tot l’any, la Fira de la Ratafia i la Xocolata -que se celebra aquest cap de setmana- juntament amb la Fira del Joc i de Nadal són el preludi de les festes nadalenques. “Comencem amb el dolç i continuem amb el joc que ens preparen per a les festes” diu la regidora Ermínia Altarriba.

En aquesta fira hi ha representat tot el món del joc, des de jocs de rol, jocs de taula, joc tradicional i jocs lliures. Òscar Garcia, organitzador de la fira del joc, agraeix a l’Ajuntament de Berga per apostar per la Fira del Joc, ja que se celebra en molt poques poblacions. “Pocs ajuntaments creuen en festivals de jocs i donem les gràcies a l’Ajuntament de Berga per fer-ho possible”.

El funcionament de la fira serà el mateix que en edicions passades, hi haurà tres carpes, l’espai de joc del carrer de l’Anònima, l’espai de jocs entre carpes de Guixot de 8 i l’espai per les parades nadalenques d’artesans.

En la primera carpa s’hi trobaran llibreries i botigues especialitzades en jocs. Una de les novetats d’aquest any es troba en aquesta carpa, el Challenge, que consisteix a convertir un joc de grup en un joc individual. Les persones que vulguin podran competir per aconseguir fer el menor temps en el joc.

Els escacs, una altra novetat d’enguany, tornen a participar en la fira i estaran situats en la segona carpa juntament amb dues editorials i joc lliure on estaran concentrats tots els jocs de taula. Dos tallers, jocs de petita infància, jocs de circuit, jocs de futbol i “jocs molons” es trobaran en la tercera carpa.

Cal destacar les figures dels monitors voluntaris que vetllen pel bon funcionament del joc i aquest any comptaran amb 7 voluntaris de la Fundació La Llar, que també col·labora amb la fira.

Entre la primera i la segona carpa s’hi trobaran les parades d’artesans nadalencs que portaran diferents productes i figures relacionades amb les festes, com pessebres i tions. Com a novetat en la part nadalenca, es presentarà una píndola que serà l’inici de la campanya de Nadal i la cavalcada de reis de Berga, a l’escenari central de la fira a les sis de la tarda.

El 2 de desembre es donarà el tret d’inici a la fira amb la presentació del llibre Un Món de Jocs d’Oriol Comas i Coma, que explica la humanitat des dels jocs de taula i com ha anat evolucionant la cultura a partir d’aquests. Es farà a la llibreria Sense Paraules a dos quarts de vuit del vespre.

La UBiC i Berga Comercial també participaran en la fira amb un repte, a cada aparador hi haurà una peça o una part d’un joc i s’haurà d’encertar de quin joc es tracta. Aquest repte començarà el dia 1 de desembre i finalitzarà el 14. Les butlletes es poden trobar als establiments de Berga Comercial i s’han d’entregar també en aquests. El 17 de desembre hi haurà l’entrega de premis de tres lots valorats en 50 euros cadascun.

El 17 de desembre és l’última data relacionada amb la fira del joc i es farà una marató de jocs al local dels Castellers des de les 11 del matí fins a les 6 de la tarda. Durant la jornada es podrà jugar a diferents jocs de taula.