En Comú Podem demana a la Generalitat que actuï per mantenir la gestió pública de la residència Sant Bernabé de Berga

El partit considera que "el Govern català ha de posar recursos per garantir el bon funcionament del centre, que no repercuteixi als usuaris"

Residència Sant Bernabé de Berga

Residència Sant Bernabé de Berga / Arxiu/Oriol Trasserra

Redacció

En Comú Podem insta al govern de la Generalitat a "actuar amb immediatesa i contribuir que l’Ajuntament de Berga pugui mantenir la gestió directa, 100% pública, de la residència de gent gran Sant Bernabé". Així com «resoldre la situació organitzativa que està repercutint en les persones residents i que, com denuncien les famílies i representants de les treballadores, ve derivada dels problemes de gestió i la manca d’inversions acumulada».

En Comú Podem demana celeritat: "La Generalitat de posar recursos per garantir un bon funcionament de la residència, que és un servei bàsic i necessari", han remarcat a Regió7 fonts del partit, incidint en el fet que "la mala gestió que s'arrossega no ha de fer perdre un servei públic".

El portaveu del Grup Parlamentari, David Cid, i la diputada Yolanda López van registrar la setmana passada una moció al Parlament de Catalunya, posterior a la interpel·lació que la diputada va fer al conseller Carles Campuzano sobre la situació de les residències a Catalunya.

Un dels punts de la moció fa referència a la residència de Berga, però també contempla millores d'àmbit general: "La dignificació de les condicions laborals del personal del sector de residències i centres de dia i la revisió o supressió del copagament, entre altres punts que són clau tant per la qualitat del servei com per garantir els drets dels usuaris i de les treballadores".

En Comú Podem no dubta que la moció tirarà endavant al Parlament, ja que, "no s’entendria que els partits que governen la ciutat i els que són a l’oposició no hi estiguin a favor", opinen. Remarquen que esperen el compromís de la majoria amb la residència Sant Bernabé i "especialment d’ERC, que no només governa a l'Ajuntament de Berga (junt amb la CUP), sinó al departament de la Generalitat responsable de residències. I de la CUP, que sempre ha defensat sense embuts la gestió pública".

El ple on es debatrà aquesta moció i posterior votació es durà a terme la setmana que ve, amb dia i hora per concretar.