El projecte d'ampliar l'eix del Llobregat al nord de Berga no té fets ni els estudis preliminars

El grup del PSC, que ha defensat la necessitat de l'obra en el darrer ple del Parlament, denuncia que no s'ha iniciat cap treball tot i que hi ha hagut reiterats anuncis

Cues a Berga, allà on l'autovia passa a tenir un sol carril

Cues a Berga, allà on l'autovia passa a tenir un sol carril / Arxiui M.R.

Enric Badia

Enric Badia

El PSC troba "censurable", després de tantes promeses per ampliar la C-16 entre Berga i Bagà per part dels diferents consellers de la Generalitat, que a dia d’avui no s’hagués iniciat cap tràmit ambiental, pas previ per fer el projecte i licitar les obres. Aquest és un projecte que quan el conseller Joaquim Nadal va ser titular del departament de Territori ja va anunciar que en transformar la carretera en autovia. Han passat els anys, s'han rellevat governs i consellers, s'ha canviat el projecte per passar del model d'autovia a un de 2+1 amb un carril reversible, però malgrat tot ningú no ha avançat en el projecte, segons la queixa socialista. Els diputats del PSC han trobat la mancança en el moment d'elaborar la iniciativa parlamentària.

El PSC ha impulsat una iniciativa al Parlament per fer avançar el Projecte de la C-16 fins a Bagà, que s'ha debatut aquesta setmana passada. La proposta socialista exigeix al Govern a fer un pas endavant amb el projecte del traçat de millora en el tram de la C-16, amb el corresponent tràmit ambiental, entre Berga i Bagà, en el termini de tres mesos.

Els socialistes també han posat sobre la taula que el mateix document que es va portar a debat al Parlament s'havia debatut anteriorment, a iniciativa també del PSC, al ple del Consell Comarcal del Berguedà i va tenir el suport de tots els grups de l’ens comarcal. Al Parlament, en canvi, la CUP hi va votar en contra.

El primer secretari del PSC a la comarca del Berguedà, Abel García, es mostra satisfet pel fet que temes importants que han de beneficiar la comarca vagin avançant fruit de la bona coordinació entre el consell polític del Berguedà i la tasca dels parlamentaris socialistes, en aquest cas concretament amb la interlocució amb el diputat Cristofol Gimeno, com a diputat responsable del territori i el diputat Jordi Terrades, diputat responsable dels temes infraestructures i territori.

Per altra banda, García, es mostra sorprès de nou amb el fet que la CUP no comparteixi un mateix discurs al territori al Parlament, fet que ha fet que temes cabdals no hagin prosperat en benefici de la comarca o Berga per la seva oposició o inacció, com va ser el cas de la proposta de resolució per defensar la línia de P-3 de l’escola de Sant Joan de Berga el 2019.