Avià reprèn el projecte d'instal·lar càmeres de vigilància al poble arran de robatoris

La mesura s'adopta per reforçar les mesures de seguretat a la població

Imatge general d'Avià

Imatge general d'Avià / Ajuntament d'Avià

Redacció

L'Ajuntament d'Avià reprèn el projecte d'instal·lar de càmeres de videovigilància a les entrades del poble per reforçar les mesures de seguretat. Arran de robatoris que hi ha hagut últimament a la zona de l'avinguda de Francesc Macià i l'avinguda de Gaudí, el govern d'Avià s'ha plantejat tirar endavant una iniciativa que va quedar encallada per la covid.

El 2019, l'Ajuntament d'Avià va aprovar la col·locació de dues càmeres a l'entrada principal d'Avià, a Cal Tauler, una a l'accés des de Cal Rosal i l'altra al cantó sud, al polígon de Santa Maria. Unes càmeres de vigilància vinculades a una base de dades dels Mossos d'Esquadra. L'arribada de la pandèmia de la covid va fer que aquest projecte quedés aturat.

Fins ara, que s'ha donat algun cas de robatori a habitatges, no s'havia tornat a prioritzar. Davant d'aquesta realitat, però, l'equip de govern ha tornat a posar fil a l'agulla per materialitzar el projecte com mesura per millorar i garantir la seguretat al poble, un aspecte que l'alcaldessa d'Avià, Patrocini Canal, considera clau: "És molt importat per tenir una bona qualitat de vida. El compromís del consistori amb la seguretat dels veïns per nosaltres és prioritari".

Recentment, l'alcaldessa s'ha reunit amb una representació veïnal que li ha expressat la seva preocupació per aquests robatoris. A part de recuperar el projecte de la instal·lació de càmeres, s'han plantejat altres mesures com ara augmentar l'enllumenat d'algunes zones fosques.

Per fer possible la instal·lació de les càmeres de videovigilància a les entrades del poble, el consistori contactarà amb el departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya per seguir les seves instruccions. El següent pas serà modificar el pressupost municipal, ja que el que es va fer el 2019 per col·locar les càmeres de videovigilància ja no és vigent. Un cop l'Ajuntament d'Avià tingui el cost total, es presentarà la partida al ple de l'Ajuntament per a una modificació del pressupost anual, ja que actualment el pressupost del 2024 es troba pràcticament tancat.