Berga combina cervesa artesana amb concert de comiat d’Antídot

El festival ‘Que corri la cervesa’ es farà el dissabte 13 d’abril i comptarà amb cinc cerveseres artesanes  

Promotors del festival, aquest dimecres a la plaça del Forn de Berga

Promotors del festival, aquest dimecres a la plaça del Forn de Berga / Anna Costa

La cervesa artesana serà la protagonista del festival Que corri la cervesa, que es farà el dissabte 13 d’abril a Berga.

Es tracta d’una iniciativa del grup de música berguedà Antídot, que enguany fa quinze anys que va començar a tocar, que el 2020 es va veure obligat a parar per la covid i que ara vol dir adéu amb un concert final. Segons Pere Fernàndez, membre del grup, «el comiat vol anar més enllà d’una actuació, i per això s’ha organitzat una jornada d’activitats amb la col·laboració de diferents entitats de Berga».

A part dels Antídot, s’hi han implicat els Castellers de Berga, la Bauma dels Encantats, els Scooter Club, i també el Forn Intramuralla.

Festa a la plaça del Forn

La plaça del Forn de Berga, al barri vell, aplegarà la festa de la cervesa amb diferents activitats durant el dia. Hi participaran les cerveseres La Calavera (Sant Joan de les Abadesses), Guineu (Valls de Torroella), Grenyut (Puig-reig), La Pirata (Súria) i Refu (Bossòst), que oferiran diferents tipus de cervesa artesana als assistents, que a part de la beguda també podran comprar menjar a les foodtrucks de Casa Enfruns i el Forn. Un dels promotors, Pere Gendrau, ha posat èmfasi en la qualitat dels productors: «Vindran cinc cerveseres de primera divisió». 

Paral·lelament, a les 11 del matí es farà una sortida amb scooters; tant al matí com a la tarda hi haurà música amb PD Osona Souls Rebels; tota la tarda, zona infantil amb Som petits; a les 5, concert de Marcel Tuyet; a les 8, PD Nanfu; i a partir de 2/4 de 10, dinamització amb Entrompats i la Bauma dels Encantats.

A les 11 de la nit, la festa es traslladarà al local dels castellers per gaudir del concert amb PD Anís i Moscatell i l’Última Dosi d’Antídot. I després, cloenda a La General.

Primera festa cervesera a Berga

Amb el festival Que corri la cervesa, Berga combinarà cervesa, música i propostes lúdiques per atraure com més públic millor. En funció de l'èxit de la primera edició, els organitzadors valoraran la continuïtat del festival, segons ha comentat Pere Gendrau.

Gots del festival amb cervesa artesana

Gots del festival amb cervesa artesana / Anna Costa