La Fira de Sant Josep de Gironella manté el pes del comerç local

Una novetat de la mostra d’aquest diumenge serà un tast vermut amb productors i comerciants d’Arenys de Mar

Parada d'alimentació a la Fira de Sant Josep de l'any passat

Parada d'alimentació a la Fira de Sant Josep de l'any passat / Arxiu/Queralt Gilibets

Redacció

Gironella acollirà aquest diumenge, 17 de març, la Fira de Sant Josep, on l’any passat va guanyar pes el comerç local i enguany tornarà a ser un dels sectors protagonistes de la mostra.

L’Avinguda Catalunya, el carrer Balmes i la plaça de l’Estació de Gironella aplegaran les parades dels comerciants de la vila, de gastronomia, d’artesans i també hi haurà exposició de vehicles, ja que el motor és un altre dels eixos de la fira, malgrat que els últims anys hagi anat a la baixa. D’altra banda, a la plaça Pi i Margall s’hi concentraran els vehicles clàssics i d’interès esportiu.

El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Macià, ha remarcat que es manté el format de l’any passat combinant motor i comerç amb l’objectiu de potenciar el comerç local i de proximitat, amb unes vint parades de botiguers.

Jordi Macià ha explicat que una novetat de la Fira de Sant Josep d’enguany serà el tast-vermut que es farà conjuntament amb productors i comerciants d’Arenys de Mar: «A l’octubre, l’Ajuntament de Gironella i productors de la població i la comarca vam participar al Calamarenys, una fira gastronòmica que se celebra a Arenys de Mar, i ara són ells qui seran presents a Fira de Sant Josep de Gironella per donar a conèixer un dels seus plats característics, la fideuada marinera».

Tot i que la fira es concentra el diumenge, el dissabte 16 tindrà lloc la xerrada Pikes Peak, la cursa cap als núvols, a càrrec de Jordi Riba, a les 6 de la tarda a l’Espai Santa Eulàlia.

Diumenge, dia 17, a partir de les 10 del matí es donarà el tret de sortida a la fira. A 11 començarà un taller de castells per a infants de 5 a 13 anys. A la mateixa hora, concentració de cotxes clàssics i vehicles d’interès esportiu. A 2/4 de 12, tast- vermut i concert de Combos de l’Escola Municipal de Música de Puig-reig i l’Aula Associada de Gironella. A 2/4 d’1, exhibició castellera amb els Castellers de Berga i els Sagals d’Osona. A la tarda, espectacle itinerant La Gran família a 2/4 de 5, amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants de Gironella. A les 6, es podrà veure Terra de futurs, del Culturitza’t, a l’Espai El Blat (l’entrada anticipada val 10 euros, i 12 a taquilla).

Campanya comercial

Per commemorar el Dia Mundial del Consumidor, que se celebra aquest divendres, l’Associació de Comerciants de Gironella organitza una campanya comercial el dia de la fira. Per cada compra feta a un comerç associat en horari de la fira s’entregarà una butlleta que, per optar al premi, s’haurà de dipositar a l’urna ubicada a l’estand de Ràdio Gironella (carrer Balmes). Se sortejaran dues escapades de cap de setmana i el sorteig es farà diumenge a les 6 de la tarda, per tancar la jornada de fira.

Els Castellers de Berga encetaran la temporada

Els Castellers de Berga inicien cada any la temporada a la Fira de Sant Josep de Gironella. Actuaran diumenge al migdia a la plaça de l’Estació, juntament amb els Sagals d’Osona. Abans, membres dels Castellers de Berga oferiran un taller per introduir els nens i nenes al món dels castells.

Després de tancar la temporada passada amb un castell de vuit (el primer que completava la colla berguedana des d’abans de la pandèmia), els Castellers de Berga volen aprofitar l’embranzida «per seguir batent rècords i poder participar al Concurs de Castells de Tarragona a l’octubre.

Acutació dels Castellers de Berga a la Fira de Sant Josep de l'any passat

Acutació dels Castellers de Berga a la Fira de Sant Josep de l'any passat / Josep Pont i Roca