Troben el nen Jesús robat a Benimaclet en un festival de música: "És una història surrealista"

Unes imatges penjades a les xarxes socials van fer descobrir el parador de la figura

El nen Jesús robat, al 'Festivern' de Tavernes

El nen Jesús robat, al 'Festivern' de Tavernes / TWITTER

Redacció

Membres de la confraria responsable del pessebre monumental de Benimaclet (València) han recorregut els 92 quilòmetres que separen aquest barri i el municipi de Castelló de Rugat per a 'rescatar' el nen Jesús que els van robar, després d'aparèixer la figura en un festival de música.

"És una història surrealista", explica a EFE Adrià Jaén, un dels tres confrares que l'1 de gener van fer aquest viatge després que a les xarxes socials veiessin fotos del nen Jesús al 'Festivern' de Tavernes de la Valldigna -amb una ampolla d'alcohol entre les mans- i contactessin amb els qui el van trobar. Van muntar llavors una "comitiva de rescat" i van anar a buscar el protagonista del pessebre a Castelló de Rugat aquell el mateix dia -"no fos que es penedissin", explica Jaén-, amb l'esperança de recuperar-lo, però també amb el dubte del que realment s'anaven a trobar.

El lliurament es va fer a la porta de l'església d'aquest municipi de l'interior de València, en presència del capellà i de molts veïns -"va ser molt de Berlanga", explica aquest confrare-, on van comprovar que el Nen Jesús estava d'una peça, encara que havia sofert cremades i danys en la pintura.

El 'Jesuset', que ha resultat ser el primer dels dos que els van robar enguany, es troba en aquests moments en el taller de l'artista faller que el va confeccionar per a ser restaurat, i tornarà a la seva ubicació en el centre històric de Benimaclet "amb mesures de seguretat, per si de cas", abans que acabin les festes nadalenques.