02 de octubre de 2019
02.10.2019

Un smartphone hauria de tenir una vida útil d'almenys 25 anys per compensar el seu impacte en el medi ambient

Actualment, els telèfons mòbils solen durar uns tres anys de mitjana. Cada quan el canvis, tu?

02.10.2019 | 19:41
Els smartphones tenen actualment una vida mitjana de tres anys

La durada de la vida útil d'un 'smartphone' hauria de ser de mínim 25 anys, a diferència dels tres de mitjana actuals, per compensar el seu impacte en el medi ambient, i de 20 anys per als ordinadors 'notebooks'.

Segons un informe de l'European Environmental Bureau (EEB), l'organització de ciutadans per protegir el medi ambient més gran d'Europa, la fabricació de nous 'smartphones' és el que causa més impacte mediambiental al Vell Continent, comparat amb altres productes elèctrics com les rentadores, les aspiradores i els 'notebooks'.

Tot i això, l'informe afirma que si s'estengués la vida útil de cadascun d'aquests quatre productes electrònics tan sols un any, es reduiria l'equivalent a la retirada de 2 milions de cotxes de les carreteres durant un any, és a dir, 4 milions de tones de diòxid de carboni (Mt CO2).

Anualment, la creació de 'smartphones' destinats a la Unió Europea provoca unes emissions equivalents a 14,12 Mt CO2 en total, d'acord amb l'estudi. Això es deu a la intensitat d'energia i materials que suposa "la producció dels seus components, el seu contingut especial i els seus materials crítics", expliquen en l'informe.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook