La plataforma ciutadana Salvem la Molina ha presentat a l'Ajuntament d'Alp un paquet d'al·legacions al nou Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) que ha acompanyat de vuit denúncies administratives pel que considera vulneracions a l'actual normativa urbanística i de protecció del paisatge a l'entorn de les estacions d'esquí de La Molina i Masella.

El portaveu de la plataforma, Víctor Sánchez, ha explicat que les denúncies corresponen a múltiples actuacions, al seu parer, irregulars, com ara parcel·lacions de terrenys d'ús públic, nous vials oberts per oferir façanes a espais on no era previst, abocaments il·legals en terrenys forestals o construcció d'edificis amb alçades un pis superior al permès. Sánchez ha manifestat que els vuit casos presenten "actes delictius" que atempten contra l'actual norma urbanística municipal i contra altres documents, com ara el Pla Director Urbanístic de la Cerdanya i el Pla Territorial de l'Alt Pirineu i l'Aran. La plataforma ha presentat les denúncies administratives sobre abocaments a l'Ajuntament, als cossos Forestals del departament d'Agricultura i Ramaderia de la Generalitat i al Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil.

Pel que fa a les al·legacions, Sánchez ha explicat que se centren en la "defensa per les zones verdes, les zones forestals i els dominis esquiables", però ha concretat que també n'hi ha per oposar-se, per exemple, a la promoció d'una zona industrial a l'entrada a La Molina per la collada de Tosses. Una altra al·legació fa referència al pla de participació ciutadana que, segons la plataforma, hauria d'haver acompanyat la redacció del nou POUM, que acaba de tancar el període d'al·legacions. La plataforma sosté que el nou POUM requalifica 120.000 metres quadrats de zona forestal.

Campanya oberta a Internet

D'altra banda, la plataforma continua activa la campanya de recollida de signatures -assegura tenir-ne unes 1.800- i de recaptació de simpatitzants entre els veïns. Per això ha obert un portal a Internet, des del qual ofereix assessorament als propietaris i al públic en general que vulgui prendre posició contra el nou planejament.