La Cerdanya ja té Cerdà de l'Any 2010. El jurat del guardó -que aquest any s'ha renovat i ampliat amb nous membres- ha decidit atorgar el premi al millor veí de la comarca a l'esportista d'elit i tricampió del món d'esquí de muntanya, Kilian Jornet Burgada.

Les tres entitats que convoquen el premi, l'Institut d'Estudis Ceretans, Amics de Cerdanya i Ràdio Pirineus, han vist en Kilian Jornet els valors de l'esforç i l'esport i, alhora, la identificació amb la Cerdanya i la seva natura. En nom del jurat, Llorenç Mira ha explicat que "aquest és l'any de Kilian Jornet" no tan sols pel seu nou títol de campió del món individual d'esquí de muntanya sinó que també per l'èxit del seu llibre Córrer o morir. Mira ha apuntat que Jornet ha portat el nom de la Cerdanya arreu del món i la relaciona amb la natura i l'esport, uns valors que donen molt bona imatge del que és la comarca i el seu entorn. El jurat del Cerdà de l'Any també té el convenciment que, quedant-li com li queden molts anys de competició -té 23 anys-, l'atorgament d'aquest guardó el vincularà encara més a la Cerdanya. Llorenç Mira ha explicat que el premi ha estat decidit per unanimitat i ha despertat un gran entusiasme entre els membres del jurat tant de la Baixa com de l'Alta Cerdanya.

La previsió dels organitzadors del premi és celebrar la festa el dia 14. A la tarda es farà un acte institucional a la capella de la Mare de Déu de Gràcia de Puigcerdà i al vespre un sopar a la Formatgeria de Llívia. Aquell dia Jornet disputa una prova a Austràlia, de manera que el jurat està mirant de muntar una videoconferència per tal que el premiat pugui ser present a l'acte. Ahir, precisament, el premiat era a Ginebra per agafar un vol cap a Austràlia per preparar la competició. Membres del jurat i de la seva família van explicar que Jornet està content de rebre aquest reconeixement de part de les institucions de la seva comarca i que està disposat a muntar la videoconferència.