Puigcerdà es prepara per a una nova etapa en la gestió de l'aparcament de pagament a l'aire lliure. El desembre d'aquest any s'acaba el contracte que mantenen l'Ajuntament i l'empresa Saba per a l'explotació de la zona blava i el consistori està disposat a agafar-ne les regnes amb l'objectiu d'establir unes tarifes amb una reducció a l'entorn del 50%.

Amb l'objectiu de tenir unes tarifes que se situïn entre els 0,95 i 1,15 euros, l'equip de govern ha encarregat un estudi econòmic per tal de decidir quina fórmula utilitza a partir de l'1 de gener de l'any que ve. Sobre la taula tindrà tres opcions principals: una renegociació del contracte amb Saba sota els nous paràmetres tarifaris; una nova concessió administrativa; o una gestió directa per part dels serveis tècnics municipals. Actualment, la zona blava de Puigcerdà té un cost d'1,60 euros l'hora, i això suposa un ingrés de 300.000 euros anuals. L'objectiu del consistori és rebaixar a la meitat el preu i, alhora, mantenir o incrementar els ingressos anuals.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha remarcat que "tenim dos objectius principals, rebaixar substancialment el preu de la zona blava i incrementar els ingressos de les arques municipals, però prioritàriament rebaixar el preu". L'equip de govern abordarà aquesta decisió durant la tardor a fi i efecte que a final d'any pugui establir la fórmula definitiva.