La gastronomia, l'alimentació, els paisatges i la seva gent són els atractius de l'Alt Urgell que més destaquen els vuit bloguers internacionals que durant tres dies estan descobrint la comarca, a més del Solsonès i el Pallars Sobirà. Tots ells coincideixen a destacar que els ha "sorprès molt" la gastronomia del territori i han afirmat que a tots els llocs on han menjat "ho han fet molt bé". L'estada ha començat aquest dilluns en què han visitat el Solsonès, el dimarts l'han dedicat a l'Alt Urgell i aquest dimecres estan de visita al Pallars Sobirà. Aquestes descobertes del territori s'emmarquen dins el congrés TBEX Costa Brava Catalunya 2015.

Visitar la Catedral Romànica de la Seu, conèixer el centre històric de la Seu un dia de mercat, visitar el Parc Olímpic del Segre, les Salines de Cambrils, el zoo d'Odèn o fer ràfting al Noguera Pallaresa, són algunes de les activitats que durant tres dies han fotografiat, escrit i tuitejat els bloguers que han passat tres dies al Pirineu. Els bloguers que han elegit l'Alt Urgell proven de Sud-àfrica, França, Austràlia, Itàlia, Noruega i els Estats Units.

La tècnica de turisme del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Montse Ripoll, ha manifestat que els han preparat "un menú gastronòmic amb productes típics, una visita la catedral, al centre històric i el Parc Olímpic". Ripoll ha matisat que "és molt difícil ensenyar-los tot el que hi ha i hem procurat que vegin aquells espais bonics que hi ha a la Seu". En relació al Parc Olímpic, Ripoll, ha dit que no hi podran practicar cap esport, però "veuran algunes de les modalitats esportives que s'hi practiquen".

Ripoll ha defensat la importància i "la influència" que tenen aquests bloguers i el que escriuen. En aquest sentit, afirma que "gent que són prescriptors d'emocions amb tants seguidors si els agrada el que veuen i ho posen al seu blog és una gran promoció".

Una de les blogueres participants d'Italià, Margherita Ragg (www.thecrowdedplanet.com), ha manifestat que "li ha agradat molt la catedral". La bloguera ha destacat les possibilitats que "hi ha per tal de practicar esports d'aventura i explorar la natura". En aquest sentit, ha dit que "li agradaria tenir més temps per a descobrir millor el territori".

Un altre dels bloguers provinent de Califòrnia, Sean Boyle (www.venturists.net), ha afirmat que és "no coneixia res del Pirineu, m'ha sorprès la història que té i que els paisatges". Boyle ha explicat que li agrada conèixer la gent dels llocs on viatja, per això, "la visita al mercat i parlar amb els venedors i la gent ha estat molt agradable". El bloguer ha conclòs "segurament escriurem molt sobre el menjar i la història de la Seu".

L'altre grup de bloguers que està visitant les comarques del Pirineu podrà observar les estrelles en el Parc Astronòmic del Montsec, fer senderisme en el congost de Mont-Rebei, visitar el conjunt romànic de la Vall de Boí, o conèixer la Val d'Aran.