La neu caiguda els últims dies als cims del Pirineu i el fet que aquest any les vacances de Setmana Santa s'hagin avançat en el calendari han possibilitat que l'ocupació hotelera se situï durant aquesta setmana en una mitjana del 75%, que, a més, es podria enfilar més amb les reserves de darrer minut.

Aquest índex suposa una gran notícia per als establiments de la Cerdanya ateses les expectatives que es preveien fa tan sols uns dies, amb un anticicló sobre el país i les pistes d'esquí ben pelades. Aquest factor ha fet bascular la decisió del turisme, que ha preferit els destins de muntanya als de platja. Tant és així que l'Associació d'Apartaments Turístics de les comarques gironines ha previst unes ocupacions d'entre el 60% i el 70% a les comarques de l'interior. A la Cerdanya la mitjana es pot situar al voltant del 75%. En aquest sentit, els hotels que estan més a tocar de les estacions d'esquí i de la neu en general aconseguiran puntes d'ocupació encara més altes, segons han apuntat des de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona. Pel que fa a la mitjana de dies de pernoctació, se situarà entre els dos i els tres dies, tal com ha anat passant els últims anys. Els dies més forts seran entre el dijous 24 i el dilluns 28, per bé que molts turistes el mateix dilluns ja tornaran als seus domicilis per complir la tradició de menjar la mona en família. El perfil general dels visitants a la Cerdanya és el de la família i la parella de mitjana edat.

Turisme rural quasi ple

Com és habitual en aquestes dates de festes familiars, el destí que registra més ocupació és el del turisme rural. Tant és així que la previsió per als quatre dies del cap de setmana als establiments rurals és del 85%, amb la possibilitat d'assolir el 95% amb les reserves d'última hora.

La millor neu del curs

Precisament quan el sector de l'esquí encara l'última fase de la temporada és quan pot gaudir dels millors gruixos de neu. L'estació de la Molina ofereix aquests dies uns gruixos d'entre 60 i 130 centímetres de neu primavera i, en funció del dia i les condicions a les cotes altes, pràcticament totes les pistes obertes. Ahir tenia oberts 52 quilòmetres dels 68 d'esquiables. A la veïna Masella, els gruixos són d'entre 75 i 135 centímetres de neu. L'estació ofereix el 100% del seu domini obert.

La previsió d'una bona Setmana Santa ha estat reforçada en les últimes hores també amb l'anunci dels treballadors de la Molina de desconvocar la vaga prevista per a aquest pròxim cap de setmana.