El ple ordinari de l´ajuntament de la Seu d´Urgell que es va celebrar aquest dilluns al vespre va aprovar per unanimitat de tots els regidors que conformen el consistori urgellenc retirar la medalla d´or de la ciutat atorgada l´any 1966 al dictador Francisco Franco.

Des del consistori es van revisar els arxius municipals on es va constatar que encara es mantenia l´atorgament de la primera Medalla d´Or de la Seu d´Urgell al dictador, atorgada en un ple extraordinari del 23 de desembre de 1966.

Ha estat el propi equip de govern l'impulsor de la moció. L´alcalde de la Seu, Albert Batalla, va afirmar que la proposta de revocar aquesta màxima distinció que fa la ciutat al dictador Franco "és per motius obvis i, per això, l´equip de govern proposa aquest vespre la retirada de tal honor". Batalla va abundar que "l´observació del fet en d´altres institucions catalanes, ens ha motivat a fer la comprovació que l´Ajuntament de la Seu d´Urgell no hagués tingut aquesta iniciativa ans".

També s´ha trobat la factura del que va costar aquesta medalla que ascendia a 6.400 de les antigues pessetes. Al respecte, l´Ajuntament de la Seu d´Urgell sol·licitarà al Govern de l´estat el retorn d´aquesta medalla.