09 de setembre de 2017
09.09.2017
40 Años
40 Años

Puigcerdà i la Seu d'Urgell ultimen els preparatius per viure la Diada des de la vila

Els pobles mantenen els actes tradicionals, que alguns combinen amb la manifestació de Barcelona

09.09.2017 | 07:46

Des de fa un bon grapat d'anys, les manifestacions a favor de la independència -majoritàriament– a la ciutat de Barcelona, han fet que els actes locals als municipis de Catalunya, amb motiu de la Diada Nacional, es reduïssin. Això no obstant, les viles mantenen els seus actes habituals.

A Puigcerdà, per exemple, aquest 11 de setembre es viurà l'habitual aplec de Bell-lloc. Al matí es pujarà a l'ermita de Santa Maria de Bell-lloc des de la vila, i un cop a lloc es farà l'esmorzar popular i la missa a la capella. Els darrers anys, després d'aquest acte, un bon grapat de gent, com el mateix alcalde, acostumen a assistir a la manifestació independentista.

Els que es quedin a Puigcerdà, però, tindran l'oportunitat de participar en l'arrossada popular que es farà al poliesportiu. Ja a la tarda, a la plaça de l'Alguer, es podran ballar sardanes, a càrrec de la Cobla Ciutat de Manresa.

A la Seu d'Urgell també ho tenen tot a punt per gaudir d'una altra Diada Nacional ben lluïda. El programa d'enguany ha estat organitzat conjuntament per Òmnium Cultural Alt Urgell i l'Ajuntament de la vila, ens que anima els urgellencs i urgellenques a penjar senyeres al balcó.

L'acte institucional tindrà lloc a la plaça de Sant Josep de Calassanç, a dos quarts d'onze del matí, amb la lectura del manifest d'Òmnium Cultural, i serà presentat per RàdioSeu. Seguidament, Ivan Caro recitarà poemes, acompa-nyat musicalment de Pilar Planavila. La celebració es clourà amb la hissada de la senyera i el cant d'Els segadors, amb una ballada de sardanes amb la Cobla Vents de Riera al final, amb el suport d'Amics de la Sardana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit