Alp i Puigcerdà viuen avui i demà la segona edició del fòrum Gastropirineus, una cita amb els millors cuiners i productors de la serralada que acostaran les seves creacions tant a professionals del sector com al públic general. La cita s'estrenarà avui amb la inauguració, a partir de dos quarts de deu del matí al Palau d'Esports i Congressos d'Alp, amb la sessió de cuina en directe «La cuina dels Pirineus sense fronteres: el projecte CCI PirineusMed». La sessió tindrà la participació de cuiners representants de les cambres de comerç de Girona, amb Sergi Roca, del restaurant Equilibri de Navata; de Lleida, amb Joel Castanyé, del restaurant la Boscana de Bellvís; de la regió francesa dels Pirineus Orientals, amb Jean-Luc Planes, del restaurant Planes de Saillagouse; i d'Andorra, amb Josep Ma Troquet, del restaurant Borda Raubert de la Massana. A Gastropirineus també també hi participaran 220 productors que oferiran tastos de les seves creacions en un espai de degustació del Palau de Congressos d'Alp.

Igualment, Puigcerdà acull el Sopar de les Estrelles, ofert a l'hotel Prado per part dels millors cuiners dels Pirineus, alguns de restaurants amb estrella Michelin, com ara les Cols i la Boscana.

Demà, a quarts de vuit, el Museu Cerdà de Puigcerdà acull una sessió magistral de cuina oberta al públic amb Xesc Rovira, de la Fonda Xesc.