L'Ajuntament de Puigcerdà enllesteix aquests dies les obres de remodelació i embelliment de la plaça Barcelona, que s'ha de convertir en la nova entrada al centre comercial i nucli antic de la vila. Creada l'estructura central de la nova rotonda que gestionarà el trànsit, les feines se centren en la instal·lació de l'escultura Aquae, una gran obra de pedra, ferro i aigua de 3,5 metres d'alçada que el consistori vol convertir en una de les noves icones de la vila.

L'escultura Aquae l'han disse-nyat els artistes locals Ernest Altés i Albert Tàpias utilitzant un material que simbolitza els elements bàsics del Pirineu. Altés és, en aquest context, una de les referències creatives de la Cerdanya i l'Alt Urgell, on molts municipis com ara Bellver i la Seu exposen obra seva en espais públics. L'escultura serà l'element principal d'una rotonda que també tindrà vegetació.

La instal·lació d' Aquae permet als puigcerdanesos tenir ja una visió de com quedarà la nova plaça, després que la setmana passada s'hi plantés el nou arbrat. El consistori ha fet un disseny vegetal de l'espai amb arbres caducifolis que durant l'any vagin configurant escenaris canviants. Els arbres, la resta de vegetació i les noves voreres han de donar a la plaça un aspecte acollidor que convidi a entrar a l'illa de vianants.

Les obres també han comportat la creació d'una àrea d'aparcament en la confluència amb la rambla Josep Maria Martí així com el trasllat de la parada d'autobús al car-rer Pons i Gasch. L'actuació va començar a la tardor amb un pressupost de 325.000 euros.